Heerlijk zo’n grote pan soep met die regenachtige herfstdagen! Dit is mijn persoonlijke favoriet! Tomatensoep met kip.. Dat is weer eens wat anders dan soep met ballen..

soep

Wat heb je nodig?

  • 500 gram kipfilet of kippenpoten
  • Bouillon blokje of poeder
  • bosje lente ui
  • knoflook/gember
  • peper/zout/Italiaanse kruiden
  • 2 a 3 pakken gezeefde tomaten.. ja sorry ik ben soms van het gemak! De pakken gezeefde tomaten bevatten in ieder geval geen toegevoegde suikers of e nummers. Je kan natuurlijk verse tomaten gebruiken, dat is wel iets meer werk.
  • Stevia (hoeft niet)
  • Eventueel verse basilicum of andere kruiden naar keuze

 

De kipfilets of kippenpoten gaan in het water op het vuur samen met een bouillon blokje, wat knoflook en wat gember.. Kijk na een half uurtje even of de kip al gaar is.. Zo ja kunnen ze uit het water op een bord.. de Bouillon giet je even in een maatbeker.. In diezelfde pan fruit je nu een de lente ui aan.. Doe daar vervolgens de gezeefde tomaten bij.. en vul dit aan met de bouillon tot dat jij vindt dat je een goede dikte hebt.. Breng het vervolgens goed op smaak met peper/zout/Italiaanse kruiden etc. Ik voeg altijd een beetje stevia toe zodat de soep iets wat zoet wordt, dit hoeft natuurlijk niet maar persoonlijk vind ik dat erg lekker! Je zou ook nog wat room kunnen toevoegen als je dat lekker vindt, bijvoorbeeld de room van alpro cuisine!

De kip kun je vervolgens ‘plukken’/in kleine stukjes snijden.. en dit kan in de soep.. Proef nog even of de soep zo echt lekker is en voeg eventueel nog kruiden toe als dat nodig is..

Het is een makkelijk, snel maar toch erg lekker soepje! Hij gaat regelmatig mee naar mijn werk als lunch!

soep 2Succes!

 

 

Fit Dutchies tees & tanktops voor €9,99?

Klik hier!

fit dutchies tee

About The Author

Ashley Willems

27.. Verslaafd aan instagram, gek op makkelijke, snelle en gezonde maaltijden.. En sinds kort zelfs verslaafd aan sporten!

Leave a Reply

Your email address will not be published.