Als je te veel groentes in huis hebt en je weet niet wat je er mee moet, maak er dan een soep van. Soep is altijd fijn als lunch met een broodje of voorgerecht voor je avondeten. Het kan elk moment van de dag als je een beetje trek krijgt en heel voedend als deze vol met groentes zit!

soep

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 krop paksoi
  • 3 tomaten
  • 125 ml tomatenpuree
  • 300 ml groentebouillon
  • 300 ml kippenbouillon
  • 1/2 rode peper
  • 1,5 el peterselie
  • 3 stengels basilicum
  • 1 el laos
  • 1 el gemberpoeder
  • peper en zout naar smaak
  • blik kikkererwten
  • Grote scheut olijfolie

How to?

  1. Snijd de ui, knoflook, courgette, bleekselderij, paksoi en tomaten.
  2. Pak een grote pan en doe er olijfolie in. Bak het uit en de knoflook in in aan. Voeg na 5 minuten de courgette, bleekselder, paksoi en tomaten toe en bak de groente nog 5 minuten mee.
  3. Blus af met de groentebouillon en kippenbouillon. Voeg ook de tomatenpuree toe.
  4. Snijd de rode peper in stukjes en doe hem in de pan samen met de andere kruiden, behalve de verse basilicum.
  5. Laat de soep een 20-30 minuten pruttelen.
  6. Snijd de basilicum fijn en voeg het toe aan de soep. Zet het vuur uit en pak een staafmixer om alles fijn te malen.
  7. Serveer de soep met kikkererwten.

Enjoy!

 

 

About The Author

Elise Groenheijde

Health, Food & Fitness lover. Wil personen inspireren voor een gezonde lifestyle. Live Love Eat Healthy.

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.