Als kind was ik super actief, gek op sporten en altijd in beweging. Van mijn ouders kreeg ik gezonde voeding en samen met mijn zus bracht ik mijn dagen door met buitenspelen. Een goede basis om op te groeien tot een fit en gezond persoon. Helaas ging het toch mis…

Toen ik op de middelbare school zat en Pfeiffer kreeg ben ik gestopt met sporten. Ik was vreselijk moe en had nergens meer energie voor. Ondertussen at ik wel vrolijk alle koek, snoep, chips en Ben & Jerry’s op die ik samen met vriendinnen bij de plaatselijke supermarkt haalde. Ik kreeg last van eetbuien en als ik zo’n bui had at ik alles wat los en vast zat en allemaal tegelijk ook nog. Achteraf voelde ik me altijd súper schuldig natuurlijk. Dit ging zo een tijdje door en ik werd steeds zwaarder. Ik zat niet echt lekker in mijn vel en sporten deed ik nog steeds niet. Af en toe probeerde ik af te vallen en raakte ik een paar kilo kwijt. Totdat ik het niet meer vol kon houden en weer enorm veel ging eten.

Zo ging het een aantal jaar door totdat de weegschaal in de zomer van 2014 ineens 123 kilo aantikte. Mijn zelfbeeld was daardoor echt heel slecht en ik had mede door mijn overgewicht veel lichamelijke klachten. Rond dezelfde tijd kreeg ik te te horen dat ik PCOS (Fit Dutchie Iris vertelde er hier meer over) en insuline resistentie heb wat kan verbeteren op het moment dat je afvalt. Het was duidelijk dat als ik zo door zou gaan ik op een gegeven moment diabetes zou krijgen. Voor mijn gevoel balanceerde ik echt op een randje. Als ik nu niet zou veranderen zou het nooit meer gebeuren…

 

Heb jij ons boek al gezien?

 fit dutchies - gewoon is fit genoeg

 

De knop moest om
Vanaf dat moment was de knop om. Omdat ik alle niet geslaagde pogingen begonnen was met op mijn calorieën letten en dat dus niet echt werkte voor mij besloot ik het anders te gaan doen. Ik begon met een koolhydraatarm dieet, at veel gezonde vetten en proteïne en dronk voldoende water. Suiker schrapte ik compleet uit mijn voedingspatroon. Ik ben gek op zoetigheid dus daar werd ik af en toe flink chagrijnig van. Na een paar weken merkte ik dat mijn broeken losser gingen zitten en dat ik me stukken lekkerder voelde. Wat een fijn gevoel was dat! Dit gaf me nog meer motivatie en een half  jaar later was ik ongeveer 23 kilo kwijt. Helaas kwam ik toen in een dip waardoor ik toch weer 8 kilo aankwam. Na flink wat gehuil en gevloek heb ik de draad toch weer opgepakt!

In die tijd begon ik ook weer met bewegen. Op aanraden van de fysiotherapeut startte ik met wandelen. Omdat ik reuma heb en zolang niet meer had gesport moest ik echt rustig beginnen. De hoop om weer dat fitte blije meisje van vroeger te worden had ik al lang geleden opgegeven maar stiekem kwam deze hoop toch weer terug. Het bewegen ging steeds beter en ik besloot met de Bikini Body Guide van Kayla Itsines (check het hier) te beginnen waarmee ik via mijn Instagram in aanraking kwam. Dit is echt de beste beslissing in mijn leven geweest. Dankzij dit programma ging mijn conditie en spierkracht ontzettend vooruit. Daarbij ben ik zoveel lieve fitte meiden tegengekomen en het is fantastisch hoe iedereen elkaar motiveerde. Inmiddels was ik 33 kilo lichter en overgestapt naar krachttraining in de gym. Ik sport nog regelmatig met mijn fitnessbuddies die ik via BBG heb leren kennen. Hoe leuk is dat!

Ondanks dat ik zoveel ben afgevallen, ben ik er nog lang niet. Mijn streefgewicht ligt zo rond de 70/ 75 kilo en om dat doel te bereiken moeten er nog wel een fiks aantal kilo’s af. Maar dat gaat me lukken! Helaas kom ik net weer uit een dip waardoor ik weer wat zwaarder ben, maar dat geeft niet.

Ik heb geleerd om niet te blijven hangen, te accepteren en weer door te gaan. Dat is soms lastig, maar ik wil echt nooit meer terug naar hoe ik was. Gezond eten en sporten heeft me zoveel goeds gebracht. Het is een constante geworden in mijn leven waar ik altijd op terug kan vallen. Ik kan lichamelijk zoveel meer en heb over het algemeen gewoon weer lol in het leven! Het vertrouwen is mezelf is weer terug. Ik kan dit!

 

Kun jij zelf ook hulp gebruiken?

Je leest hier waarom ons programma jou wél gaat helpen!

 

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

2 Responses

  1. Belinda

    Goed gedaan zeg! Stoer je zo bloot te geven. En jou streefgewicht ga je zeker halen met jou doorzettingsvermogen. 💪

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.