Hoi hoi! Mijn naam is Fenna, ik ben 24 jaar oud en woonachtig in een dorpje net buiten Leeuwarden. Soms als ik in de spiegel kijk zie ik nog steeds dat meisje met een 30 kilo meer. Wanneer ben je tevreden? Wanneer is het goed genoeg? Wanneer ik soms foto’s terug zie kan ik haast niet geloven dat ik ooit zo was. Benieuwd naar mijn verhaal?

Eind 2013 ging bij mij de knop om nadat ik als kind zijnde vaak naar een diëtiste ging omdat ik ‘te zwaar was’. Vanaf jongs af aan zat ik op wedstrijdzwemmen waarvoor ik 4x per week fanatiek trainde plus af en toe nog een wedstrijd. Ik merkte uiteindelijk dat ik niet verder kwam in de sport en ben op mijn 16de daarom gestopt met wedstrijd zwemmen.

Van 5x per week zwemmen naar bijna helemaal niks? Ik werd lid van de sportschool, maar het enige wat ik deed was af en toe een keer een fietsles, body pump of een zumba-lesje. Omdat ik ook wel een emotionele eter was, troostte ik mezelf met voedsel. Ook op het MBO ging ik vaak even naar de winkel in de pauze waar ik een zak chips, chocola, energy drink of wat anders meepakte.  Zelf had ik het niet eens door waar ik eigenlijk mee bezig was, maar voelde me ontzettend onzeker. Het was altijd te veel en nooit goed genoeg. Na steeds van alles te hebben geprobeerd qua diëten bleek niets te werken en daardoor hield ik het niet vol.

Eind 2013 kwam ik in contact met een personal trainer in mijn sportschool toen de weegschaal 102,5kg aantikte. Na een goed gesprek zou hij mij gaan begeleiden met mijn voeding en ik kreeg een schema waarin stond wat ik ongeveer moest eten. Hierbij keken we natuurlijk naar de doelen die ik had op het gebied van sport. Die knop ging om en ik was er zo ontzettend klaar mee.

Bijna elke dag was ik wel in de sportschool te vinden en soms nog wel 2x per dag. De eerste kilo’s vlogen eraf en binnen een half jaar tijd was ik al 20 kilo kwijt! Het 2e half jaar raakte ik ook de laatste 10 kilo kwijt, waardoor ik dus binnen een jaar tijd 30 kilo was afgevallen! Mijn doel was gehaald, maar op mentaal vlak was ik nog steeds wel onzeker.

Ik ontdekte krachttraining, kwam iets aan in kilo’s maar bleef ook een jaar stabiel. Toen ik in 2015 op mezelf ging wonen kwamen er weer een aantal kilo’s bij, waarna ik gelukkig op tijd ingreep. Die kilootjes was ik dus al snel weer kwijt.

 

Kun jij hulp gebruiken? Check Fit Dutchies Premium eens!

 

De liefde voor sport was ontzettend gegroeid en daar wilde ik meer mee doen.  Mensen inspireren en motiveren leek me tof en daarom ben ik in 2015 een opleiding gestart voor Fitnesstrainer! Ik haal voldoening & energie uit sporten en heb een liefde ontwikkeld voor krachttraining!

Momenteel ben ik in de sportschool zowel werkzaam als fitnessinstructeur als front desk medewerker, heb ik verschillende cursussen gevolgd en doe ik nu nog een cursus tot personal trainer. Ik vind het super leuk om het te delen om zo anderen te motiveren & inspireren. Daarom doe ik ook veel met mijn Instagram.


Ik heb ontzettend veel geleerd in deze jaren en het ging zeker met ups & downs. Maar ik ben zo ontzettend trots op mezelf om wat ik al heb bereikt. Zo heb ik geleerd dat er meer bestaat dan een getal op de weegschaal & alleen maar afvallen. Mijn doel voor de komende tijd is om balans te vinden, mijn lichaam te vormen en vooral mezelf te accepteren en daarvan houden!

 

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.