De zomer is dan wel voorbij, maar de herfst en de winter hebben ook echt voordelen… toch? Kaarsjes, kerstbomen, kleedjes op de bank.. én natuurlijk stampotten! Deze andijviestamppot is mijn persoonlijke favoriet! Je kan hem maken met normale aardappels, zoete aardappels.. of je doet 50/50!

image1-11Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

  • Een zak (rauwe, verse) andijvie
  • Zoete of gewone aardappels, ik had ongeveer 600 gram zoete aardappels.
  • Alpro soya cuisine (gewone kookroom of melk kan ook maar ben ik geen fan van)
  • Magere spekjes (hoeft natuurlijk niet..Ook de spekjes van de vegetarische slager zijn heel goed)
  • peper/zout (weinig zout, de spekjes zijn al zout) en ik gebruikte de kruiden van flavorking voor nog wat extra smaak

 

Eigenlijk is zo’n stamppot ook nog eens super makkelijk om te maken..

De spekjes bak je uit en de aardappels kunnen op het vuur. Deze zijn goed als je er met een vork goed in kunt prikken. Daarna is het een kwestie van de aardappels stampen, voeg wat alpro cuisine toe totdat je een goede puree hebt. Breng je puree op smaak met kruiden naar keus! Ik gebruikte de kruiden van Flavor King.

Voeg je spekjes toe, en daarna beetje bij beetje de rauwe andijvie.. Meng het geheel goed door elkaar en klaar ben je. Oja, ik at er ook nog lekker een runder chipolata worstje bij!

Eetse!

 

 

About The Author

Ashley Willems

27.. Verslaafd aan instagram, gek op makkelijke, snelle en gezonde maaltijden.. En sinds kort zelfs verslaafd aan sporten!

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.