Na 30 weken zwoegen en zweten is het tijd om mijn ‘veilige’ workout routine van Kayla Itsines vaarwel te zeggen. Thuis werken aan mijn bikini body was fijn, veilig en ideaal. Maar het is tijd voor iets nieuws, een nieuw doel en een nieuwe uitdaging. Misschien wel ‘the real deal’, het is tijd voor het echte werk: “Krachttraining”.

“Life begins at the end of your comfort zone”

Ik ben nu de laatste paar weken wat aan het aanklooien geweest wat betreft mijn workouts. Ik heb in de gewichten gehangen in de sportschool en ik heb mijn oude crossfit box maar weer eens opgezocht. Een jaar geleden besloot ik te starten met crossfit, maar ik kwam er al gauw achter dat mijn lichaam hier nog niet echt sterk genoeg voor was. Na een paar maanden stopte ik hier mee en ging op zoek naar iets wat beter bij mijn lichaam paste en zo kwam ik bij Kayla Itsines haar Bikini Body Guide (bekijk deze blog).

Resultaat BBG

Start BBG – 12 weken – 24 weken – 30 weken

Na 30 weken deze guide te hebben gevolgd had ik zeker het resultaat bereikt waar ik op hoopte, een bikini body waar ik tevreden over was. Alleen de workouts begonnen mij te vervelen. Ik miste mensen om mij heen en verloor mijn motivatie. Het was duidelijk, tijd voor iets nieuws!

Instagram

@deniceemoberg & @alexandrabring

Denice Moberg & Alexandra Bring
Ook ik heb zo mijn voorbeelden en grote inspiratiebronnen. Op Instagram volg ik al tijden deze twee waanzinnige meiden, Denice (@deniceemoberg) en Alexandra (@alexandrabring), welke een grote inspiratie zijn op het gebied van fitness en weight lifting. Een nieuw doel! Naast het werken aan een goed lichaam (zoals deze twee dames) wil ik sterker worden en PR’s gaan neerzetten. Ik vind het best spannend, maar tegelijkertijd kan ik niet wachten!

Ik denk dat iedereen zichzelf wel een ideaalbeeld kan schetsen. Maar mijn voornaamste doel is toch wel sterker worden. Kracht opbouwen en vooral daarbij ook ‘lean’ blijven en niet te groot worden. Ja okee, een beetje booty doen we het allemaal voor, toch? Sporten is voor mij ontspanning en een uitlaatklep. Ik kan er echt van genieten en vind het fijn om een doel voor ogen te hebben. Nee, voor mij geen bodybuild wedstrijden, maar gewoon lekker m’n ding doen. Here I go! 

Nieuwsgierig naar mijn nieuwe journey? Je kan mij volgen op Instagram: @sue.fit

 

 

About The Author

Suzanne Luijckx

Instagram junkie die hard werkt aan haar bikini body!

4 Responses

 1. @fit_prizzle

  Wat tof om te lezen! En wat super toevallig en herkenbaar. Ik heb tot aan voor mijn vakantie ook de BBG gevolgd en had precies hetzelfde op een gegeven moment. Het begon te vervelen en het was tijd voor de volgende stap. Na mijn vakantie ben ik ook na precies 30 weken BBG begonnen met krachttraining. M.b.v. een trainer en een persoonlijk schema heb ik weer super veel motivatie om aan mijn lichaam te werken. Leuk om te lezen dat jij dat ook zo ervaart.

  Reply
  • Suzanne Luijckx
   Suzanne Luijckx

   Goed bezig! Ik ben benieuwd wat je er van vindt, ik vind het waanzinnig en zeker ook de progress al na vier weken. Ik kan niet wachten om mijn progressie straks met jullie te delen!

   Reply
 2. Marvin

  Je ziet wel zeker een goede vooruitgang op de foto’s! 🙂 Snap dat het thuis trainen op een gegeven moment gaat vervelen. In de sportschool heb je toch mensen om je heen en een stukje interactie!

  Reply
  • Suzanne Luijckx
   Suzanne Luijckx

   Absoluut! Ik vind het heerlijk om in de sportschool te zijn, soms ben ik er zo weer weg, maar kan er na mijn training ook altijd nog wel even blijven hangen als ik zin heb. Ben heel blij dat ik deze switch heb gemaakt.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.