fitjourney marit

Tot vorig jaar vond ik dun zijn mooi. Erg dun. Kleding stond beter en ik vond het vooral mooi om te zien dat je dan blijkbaar controle had over eten. Ik vond het heerlijk die controle, het werkte, ik viel af, maar op een gegeven moment was het niet mooi meer. En ook niet gezond. Maar ik zag dat zelf niet, ik ontkende het tegenover iedereen. Ik voelde het wel, weinig energie, mijn gedachten hadden zoveel invloed op mijn (sociale) leven etc. Ik werd veel op mijn lichaam aangesproken en gelukkig heb ik in september in gezien dat ik zo niet verder kon. Ik liep zo’n 5 keer per week hard, maar dit heb ik ingeruild voor de sportschool: krachttraining. Gepaard met veel (en gezond) eten resulteerde dat in + 8 kilo. Wat vet, maar ook zeker spiermassa. 
Nu is mijn streven: fit zijn. Spiermassa creëren. Ook hier kan ik nog wel eens in doorslaan, maar ik heb het gevoel alsof ik nu steeds meer een balans krijg. Een balans tussen plezier in sporten – lekker en gezond eten – sociale dingen en rust nemen. Ik merk dat het belangrijk is om ook je rust te pakken, om dingen niet te laten voor sporten of gezond eten, maar dat je ook van dingen moet kunnen genieten. Je kan wel een mooi, fit, strak lichaam hebben, maar dat moet niet ten koste van de rest gaan. Het is lastig om hier een balans in te vinden, maar door middel van dit verhaal wil ik laten zien dat het toch ook erg belangrijk is om te genieten. Niet alleen in de sportschool of van gezond eten, maar ook van het leven erom heen. 

Wil je meer weten over mijn ‘fitjourney’, neem een kijkje op mijn blog!

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

3 Responses

  1. Kim

    Echt heeeeeel herkenbaar dit verhaal. Eigenlijk gewoon precies mijn verhaal haha! Keep up the good work!