Flatbread; je kent het vast wel uit de Turkse supermarkten of een vakantie naar dit zonnige land. Super lekker en naar mijn mening soms wel lekkerder dan normaal brood. Het makkelijkst is natuurlijk om deze zogenoemde flatbreads te kopen in een supermarkt maar het zelf maken is veel leuker, niet veel moeilijker en je kunt zelf helemaal bepalen hoe gezond en lekker je ze wil hebben! Daarom dacht ik dat een super easy recept voor deze overheerlijke flatbreads hier op Fitdutchies.nl zeker niet kon missen!

Flatbread - Julien AmatkarijoIngredienten:

  • 400 gram meel naar keuze (ik gebruikte Speltmeel van ‘Smaakt’)
  • 300 gram magere yoghurt
  • 2 theelepels Chilli flakes (optioneel)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • een goede snuf zout

Hoe maak je het?

1.Heel simpel! Mix alle ingrediënten in een kom en kneed er een soepel deeg van. Ik deed dit met de hand maar dit is natuurlijk ook te doen met een keukenmachine. Let wel op dat als je de keukenmachine gebruikt je het niet te lang laat ‘kneden’ want het deeg is klaar als het een beetje elastisch en stevig aanvoelt.

2.Zet je deeg even apart in een afgedekte kom en in de tussentijd kan je je beleg/toppings voorbereiden. (ongeveer 15 minuten)

3.Bekijk hoeveel deeg je hebt en verdeel dit in gelijke stukken. Ik heb mijn deeg verdeeld in 6 stukken.

4.Verhit een koekenpan op hoog vuur; doe hier GEEN olie of boter in.

5.Leg 1 deel van je deeg op een snijplank of werkblad en rol dit zo dun mogelijk uit. Blijft het plakken? Bestrijk je plank/blad met een heel klein beetje olijf olie om het plakken tegen te gaan.

6.Leg nu je uitgerolde deel in de koekenpan en bak hem bruin in ongeveer 2 minuten aan iedere zijde.

7. Herhaal dit met de andere 5 delen van het deeg.

 

Zie je hoe makkelijk dit was? Geniet van je flatbread! Ik ben benieuwd met wat jullie dit gaan eten. Ik at het met een overheerlijke zelfgemaakte rode bieten humus waarvan het recept hier te vinden is.

 

 

Meer recepten?

Koop ons EBOOK hier nu met 50% korting met code IAMAFITDUTCHIE!

About The Author

Julien Amatkarijo

2015 was het jaar voor verandering. Sindsdien niet meer weg te slaan uit m'n keuken, het bos voor m'n hardloop rondjes en van achter m'n camera om al m'n creaties vast te leggen in de hoop mensen hiermee te inspireren.

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.