Over een paar uur vertrek ik voor een week naar Portugal.. zonder een sportschool! Oh, hoe ging ik dit overleven? Ik heb een paar tips als je in dezelfde stress zat als ik!

  1. Zorg ervoor dat je sportschoenen ingepakt zijn. Doe een leuke run met obstakels in jouw vakantie omgeving. Onze blogger Roos publiceerde een workout die je kunt doen zonder enige benodigdheden. Gebruik  de trap, organiseer een wedstrijd voor wie het verste kan zwemmen of doe gewoon wat simpele pushups in je hotelkamer wanneer niemand kijkt.
  2. Neem een goed ontbijt. Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Waarom? Het is een echte kickstart voor je metabolisme. Ik hou bijvoorbeeld van een ontbijt met havermout en whey proteïne. (Je vindt het in deze shake)
  3. Vraag de locals waar je vers fruit en verse groenten kunt kopen! Zij weten vast alles over de locale hotspots.
  4. Overal waar je naar toe gaat; neem een flesje water mee! Dit zorgt ervoor dat je genoeg water drinkt op vakantie. Op veel vakantiebestemmingen kun je niet uit de kraan drinken, dus moet je sowieso flessen water kopen. Zorg er gelijk voor dat je er een bij je hebt! Oké nog één tip, hoe groter de fles, hoe meer water je drinkt!
  5. Eet wat extra groentes! Veel van de groentes bevatten minder calorieën dan alle andere producten die je overdag eet, dus je kan er veel van eten. Zonder schuldgevoel!
  6. Belangrijk! Sla geen maaltijden over. Zelfs niet als je denkt dat je daarmee de nodige kilootjes afvalt. Hou je metabolisme aan de gang door zes eetmomenten per dag in te plannen. Kleine porties in plaats van drie grote maaltijden.
  7. Ga je naar een buffet? Check eerst even wat ze allemaal hebben voordat je je bord vol schept met kilo’s eten. Je komt er hoogstwaarschijnlijk na een paar happen al achter dat je niet alles lekker vindt, maar je zult het toch moeten eten. Omdat het nu toch al op je bord ligt..

Maar vooral.. Geniet van je vakantie! Je gaat echt niet dood als je een week niet traint en een beetje crappy eet.  Wat is nu een week op basis van een goed jaar? En als je wat aankomt heb je gelijk een nieuw doel voor de volgende maand..

Fijne vakantie allemaal! Ik stap nu het vliegtuig in..

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.