In een maatschappij waarin bijna alles automatisch gaat en we de helft van de tijd op onze mobiele telefoon doorbrengen vergeten we nog wel eens te bewegen. Gelukkig zijn wij niet de enige voorstander van een healthy lifestyle & zo zagen we nu bij eazie een hele toffe Summer Fit actie; ”Summer fit, eazie does it!”. Waar dat precies over gaat vertellen we je in dit artikel!

Eazie ken je misschien wel als restaurant met heerlijke, gezonde en verse maaltijden met een smaakvolle Asian twist voor een betaalbare prijs. Daarnaast kun je op hun menukaart zien hoeveel kcal een maaltijd bevat. Dat is toch hét probleem waar je al-tijd tegenaan loopt als je buiten de deur eet? En heb je specifieke wensen? Dan kun je je maaltijd laten personaliseren en dus rekening houden met je (di)eetwensen. Nice!

Daarnaast snapt eazie dat wij een druk bestaan leiden en dat we niet altijd tijd hebben om ergens te gaan eten. For that reason kun jij je maaltijden hier ook gewoon laten bezorgen. Wij hadden deze week echter wel even de tijd om een eazie filiaal te bezoeken en trokken erop uit om de eazie sfeer (en het eten natuurlijk!) te gaan proeven in Utrecht.

En die actie dan?

Eazie stopt niet bij gezonde maaltijden & een stukje bewustzijn creëren, maar ze willen ons echt aan het bewegen krijgen. De Summer Fit actie daagt jou namelijk uit om dagelijkse 10.000 stappen te zetten, omdat dit een positief effect op de gezondheid van je lichaam en geest heeft. Om je te motiveren krijg jij bij besteding vanaf €8,- nu €2,- euro korting op zo’n gezonde en lekkere maaltijd. Bijvoorbeeld op een van hun nieuwe Poké Bowls!

Dus heb jij vandaag of gisteren 10.000 stappen gezet en laat je het zien aan het personeel van eazie? Dan ontvang je de korting en die is gelukkig niet eenmalig! Tot en met zondag 3 juni 2018 kun jij elke dag profiteren van deze actie.

Jullie hebben wellicht in onze Instagram Stories al gezien dat Lisa en ik ook meedoen aan de Summer Fit actie. Eazie!

Waarom 10.000 stappen?

Hoe komen we nou eigenlijk op die 10.000 stappen en geen 11, 12 of 13.000? In de jaren ’60 gaf de Japanse arts Yoshiro Hatano aan dat voldoende dagelijkse beweging veel gezondheidsvoordelen oplevert. Destijds zetten we gemiddeld zo’n 6.000 stappen per dag en om mensen extra te laten bewegen maakte hij de rekeningsom dat 30 minuten extra beweging resulteert in 4.000 stappen. Resultaat? 10.000 stappen per dag om aan je dagelijkse beweging te voldoen + wat extra!

Waarom je niet mag fietsen? Alle beweging is natuurlijk goed! Maar om bij de roots van eazie te blijven gaan wij voor de stappenchallenge. De Japanse samenleving is namelijk gek op wandelen en daarom werd er 40 jaar geleden de eerste stappenteller ooit gemaakt. Deze kreeg de naam ”manpo kei” wat letterlijk vertaald ”10.000-stappenteller” betekend.

Onze favoriet?

Sinds 2017 kun je bij enkele eazie vestigingen genieten van een heerlijke poké bowl. Aangezien dit een groot succes was zijn er vanaf 14 mei bij alle eazie vestigingen drie verschillende soorten poké bowls te verkrijgen. Het bijzondere hieraan is dat deze bowls niet worden bereid met rijst, maar met quinoa. Nog gezonder en minstens zo lekker, toch?

Naast de quinoa bevatten de bowls avocado, winterpeen, komkommer, wakame, edamame bonen, furikake kruiden & sesam. Naast deze vegetarische variant kun je nog kiezen voor een topping met verse zalm of chicken wakadori. Laatstgenoemde is heerlijke zacht gekruide kipfilet die ook nog eens halal is.

PS: wist jij trouwens dan de poké bowls ”fucoxanthine” bevatten? Dit helpt weer bij de verbranding van vetweefsel. Score!

Waar kan ik eazie vinden?

Eazie is de laatste jaren hard gegroeid en telt inmiddels zo’n 17 vestigingen & nummer 18 zal binnenkort openen in Tilburg. Met meer dan 2.000.000(!) gasten in 2017 heeft eazie haar strepen wel verdiend & hopelijk geniet jij binnenkort ook van een van de gezonde meals. Kijk hierboven nou hoe lekker het eruit ziet?

Wil jij de rest van de menukaart eens bekijken? Dat kan hier!

 

Wil je meer informatie over de Summer Fit actie? Klik hier dan! 

 

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.