Je bent onzeker over je lichaam, maar wilt toch een mooi kleurtje krijgen? Tsja zeg nou zelf, met een tintje donkerder heb je zelf ook het idee dat je wat slanker lijkt. Dus daar ga je dan het strand op gehuld in een jurkje met daaronder je nieuw gekochte bikini. Zo’n eentje met touwtjes aan de zijkant zodat je ‘’lovehandels’ niet afgekneld worden.

Je kijkt om je heen in de hoop dat er meerdere mensen zijn die jouw postuur hebben. Mensen met wie je jezelf kunt vergelijken, want dat is wat je vaak doet. Soms heb je namelijk een beeld van jezelf en als je dan het strand oploopt en om je heen kijkt dan besef je dat je opzich ‘’best normaal’’ bent en misschien zelfs tevreden mag zijn met jezelf.

indra kedde

Ik besloot twee maanden geleden om naar Sydney te vertrekken. Gewoon de winter overslaan (hier is het namelijk nu zomer ipv winter zoals in Nederland) en daar een tijdje vertoeven op een Working Holiday Visa. Ik ging naar het strand en schopte mijn slippers uit en baande mijn weg door het zand, zoekend naar een geschikt plekje voor mijn handdoek. Eenmaal gevonden leg ik mijn handdoekje neer. en ik probeer mezelf te herkennen in het voorgeschreven scenario. Hoopvol kijk ik om me heen, zoekend naar soortgenoten. Ik zie ze, ja dat wel. Maar wat ik eigenlijk nog meer zie zijn 6-packs en squat-billen. Oef…nu eerst maar snel gaan liggen voordat ik mijn jurkje uittrek…

‘’Summer bodies are made in winter’’ is een slogan die mij te binnen schiet. Shit, dit geldt niet voor mij. Ik ervaar geen winter. Het is hier dus zomer en de temperatuur bereikte afgelopen week de 36 graden. Oh, je moet nu niet denken dat ik daarover wil klagen. Nee, pfoe ik houd van deze hitte, de stranden en het seizoen. Maar ja, ik zit hier nu wel met mijn touwtjes-bikini en ik voel me lichtelijk onzeker op het strand.

Ik heb mijn plek bij Fit Dutchies gekregen doordat ik afgestudeerd fysiotherapeut ben. Ik probeer (probeer, ja) op mijn eten te letten en regelmatig naar de sportschool te gaan. Om een Fit Dutchie te zijn hoef je natuurlijk, zoals al eerder gezegd op dit online platform, niet het perfecte bikini lichaam te hebben. Het gaat erom dat je bewust voor een gezonde levensstijl kiest waar jij je gezond, lekker en fit bij voelt.

Voordat ik hierheen kwam kreeg ik plotseling de ziekte van Pfeiffer. Het begon met een heftige keelontsteking waar ik best ziek van ben geweest. Zelfs het tripje van Toscane met Fit Dutchies door moeten afzeggen, verdorie). Ik heb wel veel rust genomen en gelukkig kunnen nemen, maar daardoor heb ik het sporten ook wel wat links laten liggen.

Ik was 3 tot 4 keer in de week aan het sporten. Soms ging ik een rondje hardlopen of ik ging een halfuur in de sportschool een soort HIIT (High Intensity Interval Training) doen met daarna nog een buikspier kwartier. Gewoon lekker orders opvolgen en zelf niet nadenken over allerlei oefeningen. Ik merkte niet veel aan mezelf als ik in de spiegel keek. Hierdoor raakte ik lichtelijk gedemotiveerd waarna ik dus ook nog eens de ziekte van Pfeiffer kreeg.

Nu zit ik in Sydney en heb ik een baantje gevonden bij sportschool Stayfit 24/7 waar ik gratis gebruik kan maken van deze sportschool en dus geen excuses meer heb. Mijn baas bleef me maar vragen wanneer ik een keer kwam sporten. Ik kon me er alleen telkens toch niet helemaal toe zetten.

Maar ja, toen zag ik ineens al die lichamen op het strand en dacht ik shit, als ik iets wil, dan moet ik het toch echt zelf doen. Nu ben ik sinds een maand weer vol aan de bak. Ik voel dat ik weer meer energie heb, fitter ben, mijn eten er automatisch een beetje op aanpas en zelfs een beetje zelfverzekerder word. Ookal zie ik weer, of nog, geen verandering aan mijn lichaam, ik voel me wel gewoon beter en ik hoop dan ook dat ik dat uitstraal. Ik ben ook nog maar een maand bezig dus resultaten zal ik ook nog niet kunnen zien, maar mijn gevoel is wel goed. Dit blijft nu dan ook mijn houvast en als ik er uiteindelijk ook wat ‘’beter’’ uit ga zien dan is dat mooi meegenomen.

 

”GEWOON IS FIT GENOEG”

Alleen vandaag  nog zonder verzendkosten t.w.v. €3,95!

gewoon is fit genoeg

 

Dus wat ik jullie, en mezelf, wil meegeven: STOP met vergelijken. Doe het voor jezelf en let niet op anderen. Fiets je elke dag naar het werk, ga je daarnaast twee keer in de week naar de sportschool en voel jij je hier goed bij? Ja? Nou prima toch, gewoon lekker blijven doen!

indra kedde

Je hoeft niet perse 5 keer in de week in de gewichten te hangen om een ”Fit Dutchie” te zijn. Als je dit wel doet en dit voelt goed, nou helemaal super! Ga zo door. Misschien zie je wel iemand een squat doen met veel meer gewicht dan dat jij aankunt. Vervolgens moet jij dit gewicht er  allemaal afhalen totdat er, vergeleken met die andere persoon, bijna niks overblijft. Dit kan je onzeker maken, maar laat je niet kennen. Misschien heeft het die persoon wel een jaar gekost om zover te komen. Of je ziet iemand op de treadmill met misschien wel wat overgewicht. Hier voel je je misschien zelf beter door, maar oordeel niet. Misschien heeft die persoon al zijn of haar moed bij elkaar moeten rapen om een sportschool binnen te stappen en is diegene eigenlijk al 20 kg kwijt! Blijf bij jezelf en doe wat goed voelt voor jou. Vergelijk en oordeel niet.

Dus jongens, ik sta hier in de airco te zweten om toch zelfverzekerd dat strand op te kunnen. Ondertussen kunnen jullie je klaarmaken voor de zomer of gewoon lekker onderhouden wat je al hebt bereikt. Laat je ook niet te veel beïnvloeden door Social Media. Dit kan een grote rol spelen bij jouw zelfbeeld, wat niet altijd even helpvol is bij het behalen van je doelen. Zet hem op en #gewoonisfitgenoeg!

Veel liefs,

Indra

 

”GEWOON IS FIT GENOEG”

Alleen vandaag  nog zonder verzendkosten t.w.v. €3,95!

gewoon is fit genoeg

About The Author

Indra Kedde
Fysiotherapeut

Afgestudeerd fysiotherapeut. Gek op eten, Netflix en rent graag een rondje buiten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.