Vorig jaar maakte ik de eerste versie van de ‘Stay Motivated Kalender’. Op de blog van Jennie zag ik een super leuk artikel waarin ze liet zien hoe zij een sportkalender had gemaakt. Ze kocht een kalender in de winkel en plakte hier motivatieplaatjes en quotes op met daaronder een balkje waarin ze haar progressie bij hield. Op de dagen dat ze had gesport plakte ze een sticker met als doel om aan het einde van de maand zoveel mogelijk stickers te hebben verzameld. Super leuk en handig!

Helaas kon ik toen geen leuke egale witte kalender meer vinden om wat motivatieplaatjes en quotes op te plakken. De winkels lagen alleen nog maar vol met honden en katten kalenders waardoor de buikspieren en food plaatjes omringd zouden worden door een stel katten. Dat gaan we dus niet doen! Ik besloot om het maar te laten voor wat het was…

Motivation needed!
Nu het nieuwe jaar er weer aankomt en iedereen weer vol motivatie aan de slag gaat met zijn/haar doelen kwamen er een aantal berichtjes binnen met de vraag of ik dit jaar weer een kalender wilde maken. Uiteraard!

Maar wat kun je nou precies doen met die kalender?
Ik heb deze kalender gemaakt om mijzelf en jullie gemotiveerd te houden door middel van stickers. De bedoeling is om op iedere dag waar ik tevreden over ben gericht op mijn sport- en voedingsdoelen een groene sticker te plakken. De dagen die iets minder gaan krijgen een oranje sticker. Denk hierbij aan een dag waarop je training super ging, maar het eten wat minder. De slechte dagen krijgen een rode sticker. De dag waarop ik een cheat mag of een ‘cheatday/refeeddag’ heb krijgen een sticker van bijvoorbeeld een cupcake of iets anders.

fd kalender

Aan het einde van de maand wil je natuurlijk de kalender vol hebben met groene stickers zodat je de maand tevreden en vol motivatie af kunt sluiten. Bij de volgende maand vul je dan jouw nieuwe metingen in en kun je weer opnieuw knallen om een maand te krijgen vol met groene stickers. Een maand vol met rode en oranje stickers is natuurlijk niet leuk!

Uiteraard kun je de kalender ook op een andere manier invullen. Bijvoorbeeld groene stickers plakken op de dagen dat je gesport hebt, waarbij je met jezelf afspreekt om een minimaal aantal keer per week te sporten.  Of je zet kruisjes, etc.

Ik heb van deze kalender een echte Fit Dutchies kalender gemaakt en om jullie heel wat plak en knipwerk te besparen heb ik er een printable PDF bestand van gemaakt. Mocht je deze kalender ook super graag willen om jouw progressie bij te houden, dan kan dat!

De printable PDF versie van deze leuke Fit Dutchies kalender kost €3,99. Je hoeft hem dan alleen nog maar te printen en er een ringband met een hangertje of er een touwtje doorheen te halen en klaar! Je kunt hem ook vastklemmen aan een klembord.

Zorg dat de stickers klaarliggen en je bent klaar om jouw doelen te behalen!

Koop hem hier!

About The Author

Jill Nijhof
Blogger

21 jaar oud en gek op fashion, sport en voeding. Ik geef je een kijkje in mijn fitjourney en schrijf daarnaast fashion artikelen vol leuke outfit tips

5 Responses

  1. Kim

    Super leuk! Ik ben wel heel benieuwd waar je die groene/rode/gele stickertjes vandaan hebt 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.