Omdat we ook wel is gewoon van simpele gerechten houden! Soms heb je gewoon niet zo veel tijd én zin om te koken. Nou, dan is dit een perfect receptje voor jou!

Wat heb je nodig? Voor 3 á 4 personen.image

  • 1 rode paprika
  • 4 bosuitjes
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram snijboontjes
  • 600 gram gesneden spitskool (3 zakjes) deze kun je natuurlijk ook snijden, kost wel weer veel meer werk;)
  • 500 gram kippengehakt
  • zilvervliesrijst voor 3 á 4 personen
  • scheutje sesam olie en soy sauce

En nu?

Zoals ik al zei is het heel simpel, je begint met het snijden van alle groentes in hapbare stukjes. Ondertussen zet je de pan voor de rijst al op, zodat je zodra het water kookt de rijst erin kan doen. Daarna ga je het kippengehakt  rullen in een grote pan. Als het een beetje goudbruin is voeg je de rode peper toe met de knoflook. De knoflook kun je persen of in hele kleine stukjes snijden als je geen knoflookpers hebt. Daarna voeg je de andere groentes toe, paprika, snijboontjes, bosuitjes even doorroeren en gaar bakken. Dan als laatste alle spitskool. Dit roerbak je totdat alles gaar is, dit kun je versnellen door even het deksel erop te leggen. Wanneer alles gaar is doe je er nog een scheutje sesam olie en soy sauce bij voor net dat beetje extra smaak. Mocht je hier niet van houden kun je dit ook weglaten.

Ik heb het nu met kippengehakt gemaakt maar leuke variatie mogelijkheden zijn daarvoor ook ei, witvis of mager rundergehakt. En ipv de rijst kun je evt ook quinoa gebruiken en deze met het mengsel mee wokken nadat je het gekookt hebt. Snel, makkelijk, eindeloos variëren, perfect toch?

Eet smakelijk!;)

 

banner ebook new

About The Author

Maartje Havermans

Gewichtsconsulente. Verloor zelf 23 kilo door gezond te eten en sporten. Wil iedereen ervan bewust maken dat gezond eten niet saai hoeft te zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.