Huh… Spekkoek? Nee helaas, dit zijn geen pannenkoekjes die naar spekkoek smaken. Zo zien ze er daarentegen wel uit en daar gaat het om toch? Bovendien zijn ze ook nog eens lekker healthy!

pannenkoekjes

Wat heb je nodig voor een kleine stapel pannenkoekjes (1 persoon)?

 • 1 ei
 • 1 banaan
 • 30 gram haver- of speltmeel
 • een handje verse spinazie
 • een theelepel vanille extract/aroma
 • een scheutje (amandel of soja)melk
 • een klein snufje zout

 

 

 

What to do?

Prak de banaan, voeg het ei toe, de vanille en een klein scheutje melk. Voeg hier meel aan toe totdat je de dikte krijgt van een beslagje. Hoe dikker je beslag, hoe gemakkelijker je deze kunt ‘doseren’ in de pan. Als je beslag dun is dan loopt het uit en krijg je moeilijker die schattige ronde American style pancakes!

Als je beslagje te dik is geworden dan kan je er wat melk bij doen. Is het te dun, blijf dan wat meel toevoegen. 30 gram is ongeveer 3 eetlepels! HOLD on… dus nog niet de spinazie gebruiken! Verdeel het beslagje in tweeën en gebruik een blender/smoothiemaker/mixer om de spinazie in een deel van het beslag fijn te krijgen. Je kan zo trouwens ook het hele beslag maken, maar ik vind het persoonlijk fijn om zelf aan te kunnen voelen hoe dik het beslag is en doe ik het gewoon in een kom met een handmixer (de spinazie dus niet, anders wordt het niet fijn en groen genoeg).

Een klein snufje zout erbij en je twee beslagjes zijn klaar om gebakken te worden! Bak ze om en om een paar minuutjes totdat de zijkanten harder worden en je bubbeltjes begint te zien. Doe dit niet op het meest hoge vuur! Middelhoog vuur maar wel een hete pan met olie/boter/vet. Maak twee stapeltjes en verdeel om en om op je bordje. Top af met een banaan of andere fruit en agave siroop.

YUMSZ!

 

 

About The Author

Tirza Winters

Diëtist en voedingsdeskundige, een echte foodie met veel passie om anderen ervan te overtuigen dat een gezonde leefstijl leuk, lekker en gemakkelijk is!

One Response

 1. Marvin

  Dit ziet er wel heel leuk uit zeg! Als ze nu ook nog echt naar spekkoek zouden smaken dan was het helemaal perfect geweest 😉

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.