Social media, we gebruiken het tegenwoordig eigenlijk allemaal. Maar heb jij enig idee hoe anderen jou zien? Weet jij wat jij uitstraalt naar anderen? Iets waar niet iedereen bij stil staat, maar niet eens zo gek is om eens over na te denken.

“Zij is wel heel snel en heel veel afgevallen.”, “Hij slaat echt door met al dat sporten!”, “Ik denk dat zij misschien wel anorexia heeft, ze eet volgens mij bijna niks..”

Iedereen heeft al snel een mening klaar liggen. Ik betrapte mij er zelf ook op, je hebt al snel een beeld van mensen die je bijvoorbeeld op Instagram volgt, maar wanneer je deze personen dan in het echt ontmoet blijkt jouw beeld totaal niet te kloppen. Maar heeft diegene zelf wel door hoe hij/zij door jou gezien wordt?

suus diary

Bij jezelf nagaan
Ik denk dat het geen gek idee is om bij jezelf eens na te gaan hoe anderen jou zouden kunnen zien. Wat deel jij nou eigenlijk op Instagram? Zelf denk ik wel vaak na bij wat ik onder een foto op Instagram zet. Zo sport ik veel en de progress hiervan deel ik met Jan en alleman op Instagram. In die zin geef ik mijzelf erg ‘bloot’. Maar hoe anderen daar over denken is mij een raadsel. Wellicht een idee om dat ook eens na te gaan!

Welk signaal geef jij af?
“Sla jij niet vreselijk door met al dat sporten? Er staat niets anders van jou op Instagram.” Toen ik dit hoorde dacht ik echt bij mezelf, doe niet zo raar! Maar dat is wel het signaal wat ik af geef. Ik deel tegenwoordig voornamelijk progress foto’s en mijn volgers zien dus ook niets anders. Datzelfde geld voor voeding: “Je moet wel genoeg eten hoor!” Niet alles wat ik eet staat op Instagram of Snapchat, maar mijn volgers zien ook hier alleen de dingen die ik deel. Welk signaal geef jij nou eigenlijk naar anderen af?

Wees bewust
Het is natuurlijk niet erg dat je alleen maar foto’s deelt van al jouw lekkere en gezonde maaltijden op je Instagram account of misschien wel net als ik voornamelijk foto’s van jouw progress. Maar wees er bewust van hoe dit over kan komen op anderen. Sta er dan ook niet gek van te kijken als je hier opmerkingen over krijgt, omdat jouw volgers alleen dit deel van jou zien.

Volg jij mij op Instagram? @FitGirlSuus en hoe zie jij mij nou eigenlijk? Ik ben wel benieuwd of dit eigenlijk klopt en of ik het ‘juiste’ signaal af geef. 

 

About The Author

Suzanne Luijckx

Instagram junkie die hard werkt aan haar bikini body!

5 Responses

 1. Carolien - On a Healthy Adventure

  Ik volg je op IG (met mijn sport IG @carolien_vr) en je komt bij mij over als iemand die evenwichtig eet en zijn geplande workouts doet. En daar is niets mis mee.
  Ik geef je gelijk dat je sommige mensen heel anders beoordeeld op basis van hun IG account.
  Sommige periodes post ik veel meer workouts dan voedingspost en tegenwoordig is het voornamelijk voeding. En dat komt omdat ik een food & health blog ben gestart en dus meer bezig ben met gezonde, nueuwe gerechtjes te fotograferen dan een foto te trekken van mijn workouts.

  Reply
 2. nien

  Om eerlijk te zijn vind ik deze blog niet kloppen. Mensen denken JUIST ontzettend na over hoe ze overkomen. Alleen de leuke dingen, alleen de stralende foto’s. Alleen de gezonde maaltijden. ‘Mijn leven is zo ontzettend fantastisch’, dat idee. Een baaldag, een gigantische ik-eet-alles-wat-ik-tegen-kom-dag wordt niet gedeeld. Ja af en toe een stukje chocola, om te laten zien dat je ‘heus wel een echt mens bent’. Mensen denken naar mijn mening juist ontzettend na over wat ze plaatsen en delen de mooiste variant van hun eigen leven met de wereld. Dat het soms ontzettend saai, kut, of moeilijk kan zijn delen we niet. Want als je dan door je eigen tijdlijn en alleen de leuke dingen voorbij ziet komen, lijkt je eigen leven zo slecht nog niet. Sterker nog, als je soms wel verhalen ziet van mensen op social media waarmee het niet goed gaat, vind je dat gauw raar. Lees je opeens van die vage kennis dat zijn opa dood is.. Tsja.

  Overigens, mijn voorbeelden zijn niet bedoeld voor jouw insta Suus. Meer algemeen beeld van alle ‘fitgirls’.

  Reply
  • Suzanne Luijckx
   Suzanne Luijckx

   Ja, je hebt absoluut gelijk! Ik denk dat je op het moment twee kanten hebt, de mensen die zich er heel erg bewust van zijn met wat ze delen, maar ook mensen die delen wat ze willen zonder er eigenlijk bij na te denken hoe anderen er over zouden kunnen denken. En ik moet zeggen, ik deel ook alleen de positieve kant, maar wel heel bewust inderdaad! Bedankt Nien!

   Reply
 3. Marleen

  Je valt mij op een positieve manier op als je in de search tab naar boven komt met een foto. Je bent gezond bezig, hebt iets leuks te melden en je bent ook eerlijk als het je even tegen zit. Ik vind het leuk!
  Hoe ik zelf over kom sta ik maar een beetje bij stil. Het is mijn sport account die mensen volgen, dus ik vind het dan niet vreemd om (bijna) geen andere dingen te posten. Als mensen andere dingen willen zien, dan moeten ze een andere account volgen 😀 Keep up the good work!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.