Elke ochtend maak ik een lekkere smoothie als ontbijt omdat ik ‘s ochtends nog geen trek in brood of ander ontbijt heb. Een smoothie gaat er dus  wel altijd wel in! Omdat ik vaak reacties op mijn foto’s krijg dat het veel werk lijkt en dat ze geen tijd hebben geef ik jullie vandaag wat tips! Een simpele smoothie kost mij ‘s ochtends maximaal 10 minuten. Hooguit hè! In 5 minuten kan het ook.

Hoe dan? Lees hier dan een aantal smoothie tips van mij!

domoblender

1.
Ik gebruik de ”Domo beker blender” ( o.a. hier te koop). Hij is ideaal want de ingrediënten gaan in de beker, daar draai je de messen op, draait hem om en zet hem aan.. Vervolgens draai je de messen eraf en de dop erop. Dit scheelt een heleboel afwas en tijd…

2.
Wat ook een hoop tijd kan schelen is altijd een voorraad gesneden fruit in de diepvries.. Dit kunnen de standaard doosjes zijn van de supermarkt (echt niet ongezond) of vers fruit dat je zelf al gesneden in zakjes in de vriezer kunt stoppen.

3.
Je zou bijvoorbeeld op zondag al 5 zakjes kunnen maken die je alleen nog ‘s ochtends in de beker hoeft om te keren en aan te zetten..

4.
Ik gebruik altijd als basis (+/- 200 gram) kwark, soja yoghurt of schapen yoghurt.. Elke dag wisselende soorten fruit.. en soms nog 2 scheppen havermout of lijnzaad!

Eigenlijk kun je alles wat jou lekker lijkt in een smoothie doen.. Ik heb nog nooit een smoothie gemaakt die ik achteraf niet lekker vond.. Het is alleen een kwestie van uitproberen wat nou voor jou de lekkerste combinaties zijn..

 

Heb jij nog tips voor de andere Fit Dutchies om heerlijke smoothies te maken? Succes!

 

smoothie tips 16x9

About The Author

Ashley Willems

27.. Verslaafd aan instagram, gek op makkelijke, snelle en gezonde maaltijden.. En sinds kort zelfs verslaafd aan sporten!

2 Responses

  1. Kim

    Hi Ashley, ik volg je al een tijde op Instagram en je smoothies zien er altijd heerlijk uit. Sinds kort maak ik zelf ook smoothies. Vaak voeg ik water toe ipv kwark. Ik wil het graag met kwark proberen, welke kwark gebruik jij precies? Ik heb een keer Franse kwark van Melkan geprobeerd maar dat vond ik erg zuur. Ik hoor het graag 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.