Sinds kort probeer ik steeds minder dierlijke producten te eten. Om toch een romige pasta te kunnen eten zonder bijvoorbeeld kaas en ei, maakte ik deze pasta met avocadosaus. Dit recept is makkelijk om te maken, snel klaar, vullend en ontzettend lekker!

romige avocado pasta (vegan)


Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 gram ongekookte spelt/volkoren penne
  • 150 gram maïs
  • 200 gram cherry tomaatjes
  • 200 gram verse spinazie
  • 1 avocado
  • 1 teentje knoflook
  • 1 hand verse basilicum
  • Sap van een halve limoen
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze:
Kook de penne volgens de bereidingswijze op de verpakking. Mix met een staafmixer of blender de avocado met de knoflook, basilicum en het sap van een halve limoen en voeg naar smaak wat peper en zout toe. Voeg eventueel iets water toe om de saus wat dunner te maken. Bak de spinazie, tomaatjes en maïs eventjes in een pan. Mix de gekookte penne met de romige avocadosaus en voeg vervolgens de spinazie, tomaatjes en maïs toe.

Optioneel: maak de saus aan met wat (soja) yoghurt of olijfolie of voeg wat (gerookte) kip toe.

 

Voedingswaarde (1 persoon):
480 kcal – 62 gram koolhydraten – 11 gram vet – 18 gram eiwit

 

Komen wij naar jou toe?

www.fitdutchiessummertour.nl

inger summer tour

 

About The Author

Jill Nijhof
Blogger

21 jaar oud en gek op fashion, sport en voeding. Ik geef je een kijkje in mijn fitjourney en schrijf daarnaast fashion artikelen vol leuke outfit tips

Leave a Reply

Your email address will not be published.