Het is bijna weekend en dat willen we natuurlijk goed beginnen! Dus vanavond eten we een risotto met saffraanm spinazie en zalm!

De ingrediënten voor 4 personen?
10649540_719454484803682_5854988094119652409_n-2

  • 1 tl saffraan
  • 4 moten zalm
  • 500 gr spinazie
  • 300 gr zilvervliesrijst
  • 1 liter water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 2 el crème fraiche
  • 1 grote teen knoflook
  • 1 sjalotje
  • 100 gr champignons
  • 50 gr geraspte geitenkaas
  • Peper en zout
  1. Als we alle ingrediënten hebben verzameld gaan we natuurlijk over tot de bereiding van dit heerlijke gerecht!
  2. Zet 1 liter water op met het groentebouillon blokje en saffraan.
  3. Pel, snipper en snijd ondertussen de ui, knoflook en champignons. Verhit wat olijfolie in een grote wokpan op middelhoog vuur en bak hierin de ui, knoflook en champignons. Voeg de rijst toe, zonder te wassen, en bak al roerend een paar minuten mee.
  4. Voeg het bouillonwater en crème fraiche toe en laat het een minuut of 15 staan. Zodat de rijst gaar wordt. Voeg de spinazie erdoor en roer goed zodat de blaadjes slinken. Roer als laatst de geitenkaas erdoor, met peper en zout naar smaak.
  5. Verwarm een andere koekenpan met olijfolie en bak de zalm hierin in zo’n 5 minuten gaar. Kruid hem met wat peper en zout.

Duur: 30 minuten

 

banner ebook

About The Author

Elise Groenheijde

Health, Food & Fitness lover. Wil personen inspireren voor een gezonde lifestyle. Live Love Eat Healthy.

Leave a Reply

Your email address will not be published.