Hallo fitte Nederlanders! Ik ben Beau van Keukenmeid.com, ik ben Nederlands en hoewel ik al jaren een aantal keer per week in de sportschool te vinden ben, zou ik mezelf niet per se beschouwen als een ‘fit dutchie’. Ik keek dan ook behoorlijk vreemd op toen ik werd benaderd voor gastblogs. Ik maak de lekkerste simpele recepten met ladingen kaas en lekkere sausjes maar leg ook altijd de nadruk op groente en variatie. En daar gaat het om: de balans. Dus heb jij zin in een cheat meal? Of heb je gewoon honger? I got you: hieronder het recept voor een heerlijke, smeuïge risotto met gegrilde groene asperges.  

Dit heb je nodig (2 personen):

 • een bosje groene asperges (ongeveer 12)
 • 1 kopje risottorijst
 • 1 witte ui
 • 1 teentje knoflook
 • 500ml groentebouillon
 • 1 glas witte wijn
 • twee handjes Parmezaanse kaas
 • 4 plakken serranoham

Je kunt de witte wijn ook achterwege laten. Gebruik dan een beetje extra bouillon.

Dit moet je doen:

 1. Verwarm een grote pan met daarin een flinke scheut olijfolie.
 2. Snipper het uitje extra fijn en pers het teentje knoflook. Fruit dit aan in de olie.
 3. Als de knoflook en ui een beetje verkleuren, gooi je de risottorijst erbij. Dit bak je een paar minuten mee op laag vuur zodat de korrels glazig worden.
 4. Blus het af met een glas witte wijn. Terwijl je af en toe roert laat je dit inkoken.
 5. In de tussentijd zet je een halve liter groentebouillon klaar. Als de wijn in de rijst is getrokken, giet je er een scheut bouillon bij. Ook dit blijf je roeren totdat het is ingetrokken. Dit blijf je herhalen totdat de rijstkorrels zacht zijn maar nog wel een beetje een bite hebben. Het moet natuurlijk geen pap worden.
 6. Waarschijnlijk heb je niet alle bouillon nodig! Als de korrels goed zijn, haal je de pan van het vuur en roer je er een handje geraspte Parmezaanse kaas doorheen.
 7. De groene asperges maak je natuurlijk tegelijkertijd klaar maar voor het gemak leg ik het even apart uit. Was de asperges en laat ze uitlekken op een schone, droge theedoek. Snijd 1-2 cm af van de onderkant van de stengel, dat is een droog stukje.
 8. Verwarm een scheutje olijfolie in een grillpan (of een koekenpan) en grill de asperges daar in een minuut of 8 in terwijl je ze af en toe omdraait.

Als je het goed doet zijn de asperges en risotto ongeveer tegelijk klaar. Serveer de risotto met kaas, een beetje gemalen peper en eventueel verse peterselie. De gegrilde asperges wikkel je in een paar plakken serranoham.

Deze risotto is echt héérlijk. Perfecte maaltijd voor in de lente, zo met die frisse asperges, en lekker zout door de serrano. Als je ‘m liever vega eet, kun je de ham ook achterwege laten. Voeg dan iets meer kaas toe voor de zoute smaak! Eetsmakelijk!

About The Author

Jacky Nobels
Blogger

23 jaar. Gek op 3 dingen: gezonde voeding, sporten en fotografie. Vind het een uitdaging om lekkere, maar vooral gezonde receptjes te verzinnen om mensen te inspireren om gezond te leven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.