Haaaa die ho! Ik werd gevraagd of ik een review wilde schrijven over de…. Tunturi Suspension Trainer (een TRX) van Bol.com! Wat een geweldig ding is dat! Één stuk touw, die je overal aan kan bevestigen, met handvatten en al. Je kunt er allerlei verschillende oefeningen mee doen. En dat thuis!

Het pakketje van bol.com kwam in een klein doosje, heel compact. Ik haalde er een tasje uit, waar alles in zat, super handig! Ik had gelijk door hoe het in elkaar zat, geen moeilijk prutswerk. Er zat zelfs een kaartje bij die je aan de andere kant van de deur kon hangen: DO NOT OPEN!

In het pakketje zelf zat ook een gebruiksaanwijzing. Hier stonden voorbeelden van oefeningen helemaal uitgeschreven op. Dus als je nog nooit zo iets hebt gedaan, dan kun je stap voor stap lezen hoe je de oefening uitvoert. Hier onder zie je een paar oefeningen die ik heb geprobeerd!

trx 3

 

Ik zal je er een paar laten zien!

trx 6
Hier doe ik een push up, maar dan in de lucht(ziet er easy uit, maar is best zwaar!)

trx 44

trx 55
Achteruit roeien.

trx 5

trx 11

Planken! Maar dan ook weer anders. Doordat je balans moet houden en stabiel moet staan, extra pittig! Door daarna je benen in te trekken, train je je hele core!

trx 101

trx 99

Hurken met één been. Pittig door het balans hadden en zakken tegelijkertijd.

trx 2

Zoals je ziet is het een kunst om die balans te houden. Dus je traint niet alleen specifieke spiergroepen ermee, maar pakt ook je core en werkt aan je stabiliteit.

Je kan het zo pittig maken als je zelf wilt. Je kunt verder af gaan staan, dichterbij, dieper, minder diep. Er zijn veel verschillende oefeningen die je kunt doen. Er zit een boekje bij met wat voorbeelden.

TRX111

Conclusie?

Het is voor mij een goede optie om thuis te doen als ik geen tijd heb voor de sportschool!

Benieuwd waar je deze TRX kunt vinden? Bekijk hier alle ins & outs op Bol.com!

fitness_&_yoga_artikelen__728x90

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.