Jaa het is weer bijna december! De meest feestelijke maand van het jaar. En daarbij ook de maand waarin we vaak net even iets vaker en ongezonder snacken. Want ja die pepernoten in alle smaken wil je toch ook allemaal proeven?! En dan krijg je natuurlijk ook nog kerst etc. etc.

 

Food, food, foood maand dus maar dan is er ook nog Body&Fitshop, bij Body&Fit denken ze een beetje met ons fitte mensen mee. Hoe ze dat doen? Door onze geliefde snacks uit te brengen in een high protein versie! Jaa daar worden we blij van! High protein pepernootjesss! Oh nee sorry, kruidnootjes.. Al vind ik het pepernootjes. Maargoed die discussie zal ik niet aangaan nu. Het zijn kruidnoten.

En ze zijn lekkerrr! Qua structuur ietsje zachter dan de ‘normale’ versie. Maar de smaak is echt precies hetzelfde. Ik word hier heeel blij van! Eindelijk een echt goede high protein versie van een niet minder gezonde snack.
image
Maar hoe zit het dan met de voedingswaarde? Want ja die willen we dan wel even vergelijken natuurlijk. Ik vergeleek ze voor jullie met de wel bekende variant van onze vrolijke vriend ‘Bolletje’.

 

Body&fit high protein kruidnoten per 100gram

Energie 457 kcal
Vet 25,7 g
Waarvan verzadigd 20,7 g
Koolhydraten 38,1 g
Waarvan suikers 1,1 g
Voedingsvezel 4,9 g
Eiwitten 26,2 g
Zout 0,8 g

Bolletje kruidnoten per 100gram

Energie 440 kcal
Vet 12 g
Waarvan verzadigd 5 g
Koolhydraten 78 g
Waarvan suikers 32 g
Voedingsvezel 2,5 g
Eiwitten 5,5 g
Zout 1,62 g

Zoals je ziet zijn zelfs de voedingswaarde om blij van te worden. Ja, ze bevatten iets meer kcal dan de normale versie. Maar voor die paar extra kcal krijg je wel betere voedingsstoffen binnen. En bevat 100gram Body&fit kruidnootjes maar 1,1 gram suiker tegenover de 32 gram van de bolletje versie. Wat het ook gelijk een stuk lager maakt in koolhydraten. Wel wat hoog in vet, maar die heb je ook nodig natuurlijk. De kruidnoten zijn bereid met kokosolie ipv boter. Daarnaast eet je van deze high protein versie iets minder makkelijk heel het zakje leeg, ze vullen meer dan de normale variant.

1 zakje high protein kruidnoten bevat 175 gram kruidnootjes en maarliefst 46gram eiwitten per zakje. Tegenover goede voedingswaarde staat wel een iets hogere prijs. Voor 1 zakje high protein kruidnoten betaal je 3,25 waar je bij bolletje 3,29 betaald voor een kilo. Wel hebben ze bij Body&fit een voordeel verpakking gemaakt, als je 4 zakjes besteld betaal je in totaal 9,90.

 

Even afwegen dus voor jezelf of je het waard vind. Maar ik zou zeggen zeker een keer proberen!
Houden jullie wel in gedachte dat het een snack blijft? ‘Gezonde’ versie wil niet zeggen eet je maar helemaal vol met deze kruidnoten want dan word je super gespierd. Alles in balans jongens!

 

 

ad.

About The Author

Maartje Havermans

Gewichtsconsulente. Verloor zelf 23 kilo door gezond te eten en sporten. Wil iedereen ervan bewust maken dat gezond eten niet saai hoeft te zijn.

4 Responses

  1. Jans

    Toevallig heb ik ze gisteren besteld en verwacht ik ze elk moment binnen. Kan nu echt niet meer wachten… 🙂

    Reply
  2. Marvin

    Ik heb ze ook thuis staan! Binnenkort ook maar eens even testen… Wel nadelig dat het vetgehalte zo hoog is, maar gelukkig bereid met kokosolie 😉

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.