We all love brownies, don’t we? Helaas bevat een normale brownie per 100gr zo’n 484 kcal waarvan 45,2 gram suikers. That ain’t fun & is natuurlijk niet zo makkelijk in te passen in je voedingsschema. Wij houden van tussendoortjes en al helemaal als dit een substituut is voor bestaande lekkernijen die we net te onverantwoord vinden. Dus, wat is onze oplossing?

What’s so special?

Een snack met aardig wat eiwitten is natuurlijk altijd fijn aangezien wij als sporters vaak een hogere eiwitbehoefte hebben.  Dat hoge eiwitgehalte hebben ze gecombineerd met een heerlijke smaak die je doet denken aan een normale brownie. Zoals je op de foto kunt zien verschilt hij enigzins met een normale brownie door een lekker laagje & dus is het een ideale vervanger van de alom bekende brownie die wij allemaal zo adoreren.

Smaak

Smaak is natuurlijk super subjectief, maar deze moet jouw nieuwe favoriet worden. De smaak van brownie gecombineerd met een caramelsmaak, amandelen & pecannoten zorgt voor een goede combinatie. Daarnaast is de brownie ook nog verkrijgbaar in de ”double choco” variant en die spreekt voor zich nemen we aan; heaven haha!

De brownie heeft een volle bite, vult goed en is niet zo droog. Bij veel producten die zijn omgetoverd tot ”high protein” merk je dat deze net wat droger zijn doordat ze minder vet bevatten. Bij dit product hebben ze, naar mijn mening, de ideale combinatie gevonden. Tip? Combineren met fruit vonden wij nice zoals je op de foto ziet!

 

Voedingwaarden

Zoals eerder aangegeven bevat de protein brownie van Bodylab een stuk minder suiker doordat er gebruik gemaakt is van zoetstoffen om dit op te vangen. Dit resulteert in het feit dat een brownie van 50gram 10 gram vet bevat, waarvan 3,5 gram verzadigd. Daarnaast bevat het 11 gram koolhydraten, waarvan 2,1 gram suikers & 11 gram eiwitten. Met 2,5 gram vezels & 50 mg zout hebben we de belangrijkste waarden gehad.

Ter vegelijking;

”Een normale brownie bevat 12,9 gram vet, waarvan 4,5 gram verzadigd. Daarnaast 28,5 gram koolhydraten, waarvan 22,5 gram suiker & zo’n 2,6 gram eiwit.
Tot slot bevat het 0,5 gram vezels & 45 mg zout. ”

Prijs

De protein brownies zijn te verkrijgen in een doosje met 12 verpakking á 50 gram. Normaal gesproken betaal je voor deze verpakking €17,90, maar er is nu tijdelijk een actieprijs waardoor je slechts €15,90 hoeft te betalen. Omgerekend is dit €1,33 per brownie & aangezien je bij elke horecgelegenheid betaal je minstens 2,5x zoveel voor een brownie. Prima toch?

 

Conclusie?

Minder betalen, minder kcal & meer eiwitten? Dit product kan ik easy inpassen binnen mijn voedingsschema en daarom een dikke plus wat mij betreft!

PS: vandaag 15% korting met code 15ALL!

Ben jij benieuwd naar meer informatie?
Check dan hier alle informatie, ingrediënten, allergenen & FAQ van Bodylab over de protein brownie!

 


 

 

 

Review // Protein Brownie
Voedingswaarden8
Smaak8
Prijs8.5
Service8.5
Variatie7
8Overall Score
Reader Rating: (3 Votes)
9.6

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.