Blij verrast was ik toen ik hoorde dat ik de Protein-6 Pancakes (all american) van Bodylab mocht reviewen. Al meerdere keren heb ik op internet gelezen dat de pannenkoekenmix van Bodylab erg goed is van smaak en ook makkelijk bakt. Ik was benieuwd want ik heb wel vaker proteïne pannenkoekenmixen gehad maar die voldeden nooit echt aan de verwachting, of te poederig, of ze bakten niet lekker. Maar nu kwam daar verandering in, Bodylab, wat een heerlijke pannenkoeken!

image

Bereiding

 

Het beslag maken is heel eenvoudig, je pakt een mixer, shakebeker of een promixx (welke ik heb gebruikt). Deze vul je met 120ml water en 50 gram van de pannenkoekenmix. Even blenden en het is klaar om te bakken. Zet de pan op middelhoog vuur en vet deze licht in, ik gebruik hiervoor PAM-spray maar olie of een beetje boter zal ook voldoen. Vervolgens bak je de pannenkoek tot deze bijna droog is op de bovenkant, draai hem om en bak hem nog even kort op de andere kant.

image

Prijs

De box pannenkoekenmix heeft een inhoud van 2.0kg. Hier betaal je € 25,90 voor en dan krijg je er ook nog een shakebeker bij. Een serving is 50gram en hier bak je 3 kleine of 2 grote pannenkoeken van. Uit een box kan je dus 120 kleine of 80 grote pannenkoeken maken waar neer komt op € 0,21 of € 0,32 eurocent per pannenkoek!

 

 

Ingrediënten en voedingswaarde

Ingrediënten: Hoogwaardige Protein-6 blend (bestaande uit whey concentraat, isolaat en hydrolisaat, micellar caseine, calcium caseinaat en kip ei albumine) (melkeiwit, lactose)), tarwe (gluten), sojalecithine, aroma, natriumcarbonaat, citroenzuur, zoetstof: acesulfaam-k en sucralose.

Alle soorten eiwitten welke je binnen wilt krijgen in de ochtend of tussendoor zitten er in verwerkt. Daarnaast is het gebruik van zoetstoffen wel noodzakelijk om het toch nog enigszins fijn te laten smaken en gelukkig is er niet gekozen voor aspartaam.

 

Ik was verrast toen ik de voedingswaarde zag. 190kcal per serving waarvan 30 gram eiwitten en 13,5 gram koolhydraten. Dat is maar 10 gram koolhydraten en 70kcal meer dan de gemiddelde eiwitshake en je krijgt er nog wat voor terug ook, heerlijke pannenkoeken!

BL24-declaration-P-6-pancakes

Conclusie

De protein-6 pannenkoeken zijn erg lekker en fijn om te bakken. Ze zijn goed te gebruiken als vervanging voor een eiwitshake om toch meer het gevoel van eten te krijgen. Ik ga ze zeker nog vaker maken en heb ook ontdekt dat je er heerlijke wafels van kan maken (zoals te zien is op mijn instagram). Dus wil je een keer proteïne pannenkoeken proberen, probeer dan deze!

image

 

About The Author

Mike Snijder
Blogger

Geen bodybuilder maar wel bezig met body builden. Koken vind ik leuk maar het moet niet te lang duren. 80/20 voeding. Positief en vol motivatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.