Vorige week ontving ik een Polar A300 Fitness and activity tracker van Bol.com. Toevallig was ik al langere tijd opzoek naar een goed sporthorloge, dus dit kwam goed uit. Vooral omdat ik graag mijn activiteit wil meten én vergelijken tijdens het hardlopen. Het had dus niet beter getimed kunnen worden!

Ook leek het me erg fijn om eens mijn hartslag in de gaten te kunnen houden tijdens dat ik aan het hardlopen ben. Zelf had ik nog geen enkele ervaring met sporthorloges dus het is dan ook moeilijk om een vergelijking te maken met een andere.

In deze blog wil ik mijn ervaring met de A300 delen en anderen aanzetten om ook eens hun eigen activiteit en vooruitgang in de gaten te houden. Voor mij had dit ook zeker een positieve invloed op mijn motivatie. Wanneer ik namelijk duidelijke verbetering in mijn conditie kan zien, word ik me nog meer bewust van mijn ontwikkeling hierin!

chris polar

Sinds dit jaar ben ik veel aan het hardlopen maar houd ik mijn algemene activiteit zoals duur en kilometers alleen met de Runkeeper App bij. Sinds ik deze Polar A300 gebruik, kan ik dus veel meer en makkelijker bijhouden hoe mijn hardloopavontuurtjes er nou precies uit zien.

Het horloge doet al het werk al voor me zonder dat ik me er echt mee bezig hoef te houden. Ik heb het mezelf wel eens voorgenomen om altijd mijn duur, kilometers enzovoorts op te schrijven maar in de praktijk komt het hier dan toch weer niet van. Hierdoor vergeet ik dan ook wel eens hoe ver en lang ik vorige keren hard gelopen heb. Nu is dit gelukkig niet meer van toepassing en hoef ik alleen nog maar op mijn Polar App te kijken. Yay!

chris polar 2

Wat zo prettig is aan de Polar A300 is dat het heel eenvoudig te bedienen is met de knoppen aan de zijkant. Daarbij kun je ook de Polar App downloaden die je activiteit weergeeft welke het horloge heeft waargenomen. Zo heb je dus ook nog snel op je telefoon of tablet een handig overzicht!

Wat natuurlijk ook een pluspunt blijft is dat je makkelijk van kleur bandje kunt wisselen. Die van mij is al roze dus die blijft er lekker om maar je kunt ook andere kleuren gebruiken! Buiten deze voordelen is het horloge precies geschikt waar ik hem voor nodig heb en voor wil gebruiken. Het is voor mij dan ook belangrijk dat hij makkelijk te bedienen is en er niet veel poespas op zit. Verder is het ook belangrijk dat een sporthorloge comfortabel zit en niet irriteert onder het sporten. Zelf vind ik dat de A300 erg goed aansluit aan de pols door het flexibele kunststof bandje, wat trouwens dus ook makkelijk te reinigen is!

Bij de A300 wordt trouwens ook een hartslagmeter geleverd die je om je middel doet. In eerste instantie leek het me geen lekker gevoel om met een band om je middel te sporten. Echter toen ik eenmaal bezig was, was ik hem al weer vergeten en voelde ik hem nauwelijks. Zeker een plus punt dus!

Je kunt verschillende kleuren polsbanden kiezen!

Je kunt verschillende kleuren polsbanden kiezen!

Naast bovengenoemde onderdelen heeft de horloge nog veel meer opties. Je kunt het horloge namelijk ook gebruiken als slaapmonitor. Zelf zal ik dit niet snel doen omdat ik het simpelweg niet fijn vind om met een horloge te slapen. Daarnaast beschikt het ook over een bewegingsmeter die mijn stappen en afgelegde afstand bijhoudt!

Het horloge doet prima waar het voor nodig is en dat is voor mij het belangrijkst. Zeker een aanrader voor alle Fit Dutchies!

Wil je meer informatie over dit sporthorloge? Check dan deze link!

fitness_&_yoga_artikelen__728x90

Polar A300

€99,95
7.8

Functionaliteiten

8.0/10

Prijs

7.0/10

Service

8.0/10

Uiterlijk

8.0/10

Pros

 • Mooi design
 • Meerdere kleuren

Cons

 • Geen ingebouwde hartslagmeter, wel band bijgeleverd

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

2 Responses

  • Jordi Sloots
   Jordi Sloots

   Hi! Het calorieverbruik kun je ook checken! Voor het meten van je vetpercentage raden wij een meeting aan met een huidplooimeter!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.