Begin dit jaar ben ook ik begonnen met consequente krachttraining (voorheen deed ik voornamelijk cardio). Bij krachttraining moet je rekening houden met meer dan alleen je frequentie. Ook je voeding en slaapritme zijn hierbij heel erg belangrijk. Bij voeding gaat het niet alleen om het werkelijke voedsel, maar ook voedingssupplementen horen daarbij. Door mijn trainer werd Whey Proteïne aanbevolen. Maar jeetje wat zijn er veel verschillende aanbieders van dit product. Welke is het ‘lekkerst’ of past het best bij mij.. Een eindeloze zoektocht tot de Organic Whey Proteïne van Ekopura verscheen. 

Whey wordt sneller in het lichaam opgenomen dan de meeste andere eiwitbronnen. Bovendien is het een geconcentreerde vorm. Daarom wordt whey (in het Nederlands wei) veel gebruikt door krachtsporters en andere sporters om hun spieren sneller te laten herstellen na een training.

Als je krachttraining doet wordt je spierweefsel licht beschadigd. Eiwitten zorgen voor het herstel van je weefsel en daarnaast voor de opbouw van je spieren, botten, haren, nagels, celmembranen, hersenweefsel en enzymesystemen. (Heel veel dus..) Whey is vaak een belangrijke bron van eiwitten voor krachtsporters omdat je met een eiwitshake snel veel eiwitten in één keer binnenkrijgt. Voor het gebruik van Whey Proteïne is het wel heel erg belangrijk om uit te rekenen hoeveel eiwitten je lichaam nodig heeft.

IMG_6111

Wat is de Organic Whey Proteïne van Ekopura?

Organic Whey Proteïne is whey proteïne concentraat in zijn puurste vorm. Het is een gecertificeerd biologisch product. De Purely Natural biologische whey bevat de beste kwaliteit whey met 81% eiwit, daarnaast is de Whey proteïne van Ekopura vrij van kunstmatige toevoegingen. De whey komt van biologische koeien die het hele jaar door vrij in de buitenlucht leven daardoor zit het product vol met essentiële aminozuren en antioxidanten.

 

Mijn ervaring 

Ik heb de organic whey proteïne purely natural en de natural whey proteïne smooth cacao uitgeprobeerd. Over het merkbare effect op mijn lichaam kan ik eerlijk gezegd nog geen uitspraak doen. Toch is de smaak van zowel Organic whey proteïne en de Natural whey proteïne smooth cacao heel erg goed. Denkende aan de health benefits zijn beide poeders dan ook zeker een aanrader!


IMG_6271

In beide smaken was de whey proteine van Ekopura een prima proteïne shake (het poeder gemixt met water, melk of sojamelk) daarbij gaf ik, als vrouw zijnde, natuurlijk de voorkeur aan de smaak smooth cacao (I love chocolate).

Ik heb de whey proteïne niet alleen als shake gebruikt maar ook verwerkt in veel verschillende andere snacks/gerechten, namelijk:

  • Smoothies
  • Coco balls
  • Banananbrood

Zoals al eerder gezegd is het wel echt heel erg belangrijk dat je je eiwittenbehoefte uitrekent en aangepast aan je behoefte, je de hoeveelheid die je in de snacks/gerechten gebruikt bepaald. Want een teveel aan eiwitten is niet goed voor je lichaam!

 

De voedingswaarden

Per 100 gram Per dosering (25gr.)
Energie

1554 kj./ 367 kcal.

388,5 kj./ 91,75 kcal.

Vetten 

5,00 gr.

1,25 gr.

Waarvan verzadigd

O,30 gr.

0,08 gr.

Koolhydraten 

3,50 gr.

0,90 gr.

Waarvan suikers

3,50 gr.

0,90 gr.

Eiwit

81.00 gr.

20,25 gr.

Zout 

0,51 gr.

0,13 gr. 

Allergenen informatie: bevat koe melk, lactose. Bewaaradvies: koel, droog en goed afgesloten bewaren. Dit voedingssupplement is geen substituut voor gevarieerde voeding.  Aanbevolen gebruik niet overschrijden.

Ingrediënten  

Biologische Whey Proteine concentraat (80 procent eiwit), geen toegevoegde suikers. Dit product bevat van Nature aanwezige suikers.

 

 

Meer info of bestellen?
Bekijk de website van Ekopura hier!

 

 

 

 

Review // Organic Whey Proteine Ekopura
Smaak7
Marktconforme prijs 7
Service8
Voedingswaarden8
7.5Overall Score
Reader Rating: (7 Votes)
7.7

About The Author

Juliët Stegeman

Be Inspired!

Leave a Reply

Your email address will not be published.