Als een supplementenwinkel een voorraadtekort heeft zouden ze mij kunnen bellen. Naast mijn twee kledingkasten heb ik ook een grote ruimte voor voedingssupplementen. Eiwitshakes, duizend shakers, pre-workouts, eiwitrepen en ga zo nog maar even door… 

Een pakketje dat wordt bezorgd is dan ook een klein vreugdemomentje, helemaal als het dingen zijn die je nog nooit eerder hebt gehad. Dit keer een huge eiwitreep van MyProtein; de Oats & Whey Flap Jack! In deze review vertel ik je mijn bevindingen, al kunnen smaken natuurlijk verschillen!

proteinbar van myprotein

Eerste indruk
Flink! Het is geen subtiel reepje maar het mag zichzelf met recht een maaltijdvervanger noemen! Geheel in MyProtein stijl met de kenmerkende blauw/witte verpakking was mijn interesse snel gewekt. Inhoud is leuk maar ik kreeg vooral veel zin om dit ”tussendoortje” te proeven!

Daarnaast had ik van tevoren gekeken wat MyProtein zelf van de reep vond en ik zag op de website de volgende voordelen. Wellicht interessant voor jullie!

  • 21,6 gram eiwit per reep
  • Goede smaak
  • Ideale maaltijdvervanger
  • Geen aspartaam of acesulfaam K

Voedingswaarden

”Is deze reep goed of slecht voor me?”

Ja, deze vraag hoor ik regelmatig maar valt simpelweg niet met een simpele ja of nee te beantwoorden. Als ik massa wil aanzetten en dus meer kcal eet dan ik verbruik, mag ik per dag zo’n 3.500 kcal consumeren. Deze eiwitreep bevat 316 kcal, zou dus prima kunnen!

Per 88g bar (316.0 kcal):

Eiwit: 21.6g

Koolhydraten: 43.8g
waarvan suikers: 6.3g

Fat: 8.4g
waarvan verzadigd: 3.5g

Voedingsvezels: 2.6g

Natrium: 0.2g

PS: Voedingswaarden kunnen per smaak licht verschillen

Voor mij persoonlijk is het belangrijk dat ik aan mijn calorieën kom op een normale dag. Eiwitten spelen hierbij een belangrijke rol en dan is zo’n maaltijdvervanger erg handig. Als je 3.500 kcal moet eten kun je je misschien voorstellen dat eten niet altijd leuk blijft maar een soort moeten begint te worden. Ideaal dan toch, zo’n reep?

Ligt jouw kcal behoefte een stuk lager? Ook dan past zo’n eiwitreep prima in je schema zo lang je hier rekening mee zult houden. Ik kan in ieder geval zeggen dat deze bar je in ieder geval een verzadigd gevoel geeft!

De reep zelf!
De reep is erg stevig en je hebt ook echt het gevoel dat het voedzaam is. De smaak die ik geprobeerd heb ik de Chocolate Chip variant. Klinkt goed, toch? Nou, dat was het ook! Het is een volle chocolade smaak en je proeft de haver in de reep waardoor de structuur me beviel!

Prijs
Deze bar kost €2,37 per stuk. Dat kun je prijzig vinden maar als maaltijdvervanger vind ik dat een prima prijs! Als je kijkt naar de voedingswaarden, het gemak en de smaak kan het zeker uitkomst bieden!

Benieuwd naar meer informatie over dit product? Bekijk het hier!

Review: Oats & Whey Flap Jack!
Smaak7.5
Voedingswaarden7.5
Prijs7
7.3Overall Score
Reader Rating: (2 Votes)
4.8

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

2 Responses

  1. Marvin

    Nice! Toevallig eergisteren ook een pakketje van Myprotein binnengekregen met wat supplementen om te testen. Ondertussen staat m’n hele slaapkamer vol met dozen, potjes en zakken…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.