Het kiezen van de juiste eiwitten blijft voor velen nog steeds lastig. Vooral vrouwen zien geen verschil. Vandaag daarom weer een nieuwe review, om hopelijk een beetje duidelijkheid te scheppen over verschillende producten die te verkrijgen zijn op de supplementen markt. Dit keer testte ik de Miss Fitness Diet Shake van XXL Nutrition. De perfecte shake voor iemand die op dieet is, zijn eten in de gaten houdt of fanatiek sport en voldoende eiwitten wil binnen krijgen. 

miss fitness diet shake

Waarvoor is het?

Deze shake is te gebruiken als maaltijdvervanger, maar ook als tussendoortje en post-workout. Je gebruikt de shake maximaal 2 keer per dag. Let erop dat je twee schepjes poeder (á totaal 50 gram per keer) nodig hebt. 1 schepje staat namelijk voor maar 25 gram. Mix dit met 250 ml water of (magere) melk.

Ik gebruik zelf altijd water, om net die extra macro’s te besparen. Is dit voor jou geen probleem en past het in jou eetpatroon, dan kun je prima melk gebruiken. Hierdoor wordt vaak de shake nog smaakvoller.

 

Wat vond ik ervan?
Ik heb smaak aardbei, maar er zijn verschillende smaken verkrijgbaar: cappuccino cream pie,  banaan en dus aardbei. Ik vind de shake echt een heerlijke smaak hebben. Normaal zou ik zelf nooit kiezen voor aardbei, maar deze bevalt mij heel goed. Niet te zoet, maar wel met genoeg smaak.
Het heeft een wat dikkere structuur, waardoor de shake een beetje romig aanvoelt in de mond. Dit komt mede door de verwerkte koolhydraten; Haver en boekweit, en dat proef je. Hierdoor is het veel minder waterig en daarnaast hebben de koolhydraten een functie. Het zorgt ervoor dat je maag langer gevuld blijft en dat je minder snel honger krijgt. Hierdoor zal je minder snel grijpen naar ongezonde tussendoortjes.

Het is ook de perfecte shake om te drinken na je training. Eiwitten zijn voor het herstel van je spieren altijd goed en koolhydraten zijn goed om de verloren glucosevoorraad weer aan te vullen. Zo krijg je op een snelle en makkelijke manier de juiste voedingsstoffen binnen. Ook bevat het de nodige vitaminen en mineralen en bevathet geen toegevoegde suikers.

Bevordering afvalproeces
Daarnaast bevat deze eiwit shake meerdere stoffen die het afvalproces in je lichaam kunnen bevorderen. Zo bevat het onder andere: groente thee extract, CLA en L-carnitine. Dit zorgt er onder andere voor dat een deel van het opgeslagen vet in je lichaam wordt gebruikt als energiebron.

Het is dus een goede shake als aanvulling op een dieet. Wel zou ik persoonlijk hiernaast altijd blijven eten, omdat gezond en gevarieerd eten bij mij nog altijd de voorkeur heeft! Het drinken van eiwit shakes is een goede aanvulling op je eetpatroon, maar om maaltijden met vaste producten te vermijden lijkt mij niet de juiste manier.

Uiteindelijk zal je toch weer ‘normaal’ gaan eten en hiervan is vaak het gevolg dat de persoon in kwestie juist nog meer aankomt. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Je kunt de shake best drinken als maaltijd, maar ik raad je aan hierbij altijd tussendoortjes, zoals fruit, groente of crackers te blijven eten. Op deze manier zal je uiteindelijk het beste effect van de shake ervaren!

Wil je meer informatie over de voedingswaarden?
Klik dan hier voor de tabel!

 

 

xxl_fd_miss_fitness_diet_shake_(300_x_300)_forever_loop

About The Author

Yvonne van Haastregt
Blogger & Coach

Studente Voeding en Diëtetiek, Gym addict, Weight lifter, Clean food, Runner en Health lover. Neem een kijkje in mijn levensstijl en raak geïnspireerd!

2 Responses

 1. Marvin

  Inderdaad goed om niet al je maaltijden te vervangen door shakes. Ik zelf zie eiwitshakes ook echt als aanvulling op een gezond voedingspatroon en niet als vervanger van maaltijden. Zodra je stopt met al die shakes verval je dan toch weer in je oude eetpatroon…

  Reply
 2. evelyne

  Super leuke site met leuke tips en reviews. Ik blijf zeker volgen !

  Ik kwam na 3 zwangerschappen aardig wat kilo’s bij en heb ook heel wat moeite mogen doen om ze alle 34 terug kwijt te spelen !

  ondertussen al een jaar stabiel dankzij mijn gezond ontbijt en gezonde levensstijl ! Ik ben dan ook gestart met het coachen van andere mensen en hoop het verschil te kunnen maken voor hun !

  Afvallen is niet gemakkelijk en vaak ook moeilijk alleen.

  Veel succes !

  Mocht je interesse hebben in meer info over onze producten en ze eventueel willen reviewen, dan hoor ik dat ook graag 🙂

  groetjes

  Evelyne

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.