Zoals we een tijdje geleden in deze blog aankondigden gaan wij ervoor om onszelf eindelijk eens écht te overtreffen. Ik zal een week lang vroeg opstaan om te sporten met Lindahls Kvarg & The Bootcamp Club en dat is een serieuze challenge, haha. Heb jij jezelf al overtroffen de laatste tijd? Omdat wij deze challenge zijn aangegaan laten we je graag wat meer weten over het product zelf en wat daar zo bijzonder aan is! Ready?

Wat is het?
Lindahls Kvarg is een proteïnerijke kwark welke afkomstig is uit Zweden. Kvarg betekent dan ook kwark en Lindahls is de familienaam van de familie die het product op de kaart zette. Ik vertelde je in deze blog al kort waarom dit product zo bijzonder is en dat zijn onder andere het feit dat het erg veel proteïne bevat, vetarm is & geen toegevoegde suikers bevat. Wat de macro’s dan precies zijn? Dat lees je een stukje verder!

Smaken
Lindahls Kvarg is verkrijgbaar in vier smaken en dat zijn ”vanille”, ”framboos”, ”perzik & passievrucht” en ”naturel”. Erg frisse smaken waarvan framboos zeker mijn favoriet is. Ik ben fan van fruitige smaken en dan wint de framboossmaak het wat mij betreft. Kwestie van smaak & nee dat was geen flauwe grap ;).

De verpakkingen zijn te verkrijgen in bakjes van 500 gram (framboos & vanille) en een handige on-the-go verpakking van 150 gram (naturel en perzik&passievrucht). De on-the-go variant kost €0,99 en de grotere verpakking varieert van €1,99 tot €2,09.

Voedingswaarden
We gaven aan dat dit product veel proteïne bevat en daar is weinig aan gelogen. Zoals je hieronder kunt zien in het voorbeeld van de voedingswaarden van Lindahls Kvarg Framboossmaak zie je dat het product per 100gram 11,0g eiwitten bevat. In vergelijking met ”Magere Franse kwark” bevat dit zo’n 2g meer eiwitten per 100g en dat is prettig.

Als we de vergelijking met magere Franse kwark verder bekijken zie je dat Kvarg ook minder koolhydraten en suikers bevat. 3,4g koolhydraten waarvan 3,1g suikers tegenover 4,4g koolhydraten waarvan 4,4g suikers in de magere Franse kwark. 

Ook qua vetten scoort Kvarg een stukje lager. 0,2g vetten tegenover 0,5 bij de magere Franse kwark. Hier staat tegenover dat Kvarg wel geteld 1kcal meer bevat per 100g, haha.

ps: de andere smaken kunnen zeer kleine verschillen bevatten t.o.v. onderstaande verhoudingen.

Voedingswaarden framboossmaak

Verkrijgbaarheid
Wil jij weten of Lindahls Kvarg in jouw favo supermarkt te koop is? Bekijk dan in deze handige finder alle verkooppunten van Lindahls Kvarg en probeer het zelf eens. Succes gegarandeerd 😉

Conclusie?
Onze diëtisten zijn van mening dat elk lichaam anders is en dat je altijd moet kijken hoe een product in jouw voedingspatroon past. Wanneer je (veel) sport adviseren wij dan ook om genoeg eiwitten binnen te krijgen, onder andere in verband met je herstel. Die eiwitten kun jij best uit je normale voeding halen voordat je meteen aan supplementen begint. Een eiwitrijk product zoals deze kan daar dus aan bijdragen.

Wij zijn altijd op zoek naar ”life hacks” en dan in het bijzonder voedingswaren die lekker zijn en je perfect kunt inpassen. Dit product is er daar eentje van zoals je in bovenstaande vergelijking kon zien. Nagenoeg hetzelfde aantal calorieën, meer eiwitten en veel meer smaak. Zeg nou zelf.. jij eet toch liever een kwark met een heerlijke smaak in plaats van zo’n bak zure kwark? Ik wel in ieder geval.

Binnenkort komen wij met een hele toffe actie i.s.m. Lindahls & The Bootcamp Club
waar jij zeker blij van gaat worden. So, stay tuned!

 

 

Ben jij benieuwd wat voor een cijfer wij geven aan Lindahls Kvarg?
Check dan hieronder onze scores!

 

 

Review // Lindahls Kvarg
Assortiment7.5
Smaak8.5
Voedingswaarden8.5
8.2Totale score
Reader Rating: (28 Votes)
5.7

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.