Vandaag weer een nieuwe review en dit keer van Bodylab 24’s Kokosolie! Benieuwd wat het nu eigenlijk is en waarvoor ik het gebruik? Read along!

kokosolie front

Wat is Kokosolie eigenlijk?
Je kan geen ‘gezond recept’ meer bereiden zonder dat het gebruik van kokosolie wordt aangeraden. Maar wat is kokosolie nou eigenlijk? Kokosolie, ook wel eens kokosvet genoemd, is een olie dat gemaakt wordt van het vruchtvlees van een kokosnoot. Kokosolie heeft een boterige structuur tot 27 graden Celsius (bij hogere temperaturen wordt het vloeibaar).

Kokosolie bestaat voor 50 procent uit laurinzuur.  Laurinzuur is een zuur dat in het lichaam wordt omgezet in monolaurin (een stof die ook wordt gevonden in moedermelk en zorgt voor een versterking van het immuunsysteem). Daarnaast is kokosolie een bron van verzadigde en onverzadigde vetten die voor het lichaam makkelijk zijn op te nemen en zijn om te zetten in energie (wat inhoud dat dit een sterke schommeling van de bloedsuikerspiegel tegen gaat.)  Kokosolie is ideaal om mee te bakken, te frituren of te wokken. Maar daarnaast ook bruikbaar voor je huid en je haren!

 

De samenstelling
Kokosolie bevat geen transvetzuren, gluten, gist, zuivelproducten, maïs, soja, rijst, conserveringsmiddelen, smaak- of kleurstoffen en is geschikt voor vegetariërs.

Voedingswaarden per 100 gram
Energie 894 Kcal/3776 KJ
Vetten 100 g
waarvan verzadigd 90,8 g
waarvan enkelvoudig onverzadigd 7,6 g
waarvan meervoudig onverzadigd 1,8 g
Koolhydraten 0 g
Waarvan suikers 0 g
Eiwitten 0 g
Zout 0 g

kokosolie 1

Ingrediënten:
Met stoom ontgeurde organische Kokosolie.

 

Mijn ervaring
Ik ben al jaren lang een groot voorstander van kokosolie. Zonder te overdrijven ik gebruik het werkelijk overal voor. Ik zie kokosolie als een vervanger voor boter, olie of dagcrème en haarmasker. Jaa je leest het goed haha. Eerlijk is eerlijk de smaak van de vele aanbieders van kokosolie verschilt naar mijn mening niet. De prijs daarentegen helaas wel.  De kokosolie van Bodylab 24 was voor mij dan ook erg bruikbaar, en zeker voor de prijs van €15,90 voor 2000ml schroomde ik niet, dit wondermiddel rijkelijk te gebruiken! Wil je een kleinere verpakking? De variant van 500ml kost je €5,90!

Gebruik tips

Hieronder  heb ik wat receptjes bij elkaar verzamelend waarin wij de kokosolie hebben gebruikt! Dus stel dat je aan de slag wilt met deze kokosolie? Inspiratie!

 

Kerstkransjes die overigens heel het jaar lekker zijn!

kerstkrans

 

Crunchy pecan cookies! 

crunchy pecan

Havermoutkoekjes

havermoutkoekjes

 

 

 

eat clean bar

About The Author

Juliët Stegeman

Be Inspired!

Leave a Reply

Your email address will not be published.