Na iets te veel wijntjes en etentjes was mijn lever wel toe aan wat ondersteuning. Ik testte daarom de Himalaya Liv.52. Een supplement wat de normale werking van de lever ondersteunt. Vanuit mijn medische achtergrond weet ik toevallig dat Liv.52 vaak wordt (het bestaat al jaren) ingezet bij mensen met weinig energie, verteringsklachten (vetstofwisseling) en leverproblemen. 

Maar, het heeft ook een andere bijzondere functie. Al helemaal voor de (kracht) sporters onder ons! Lees hieronder snel meer over Liv.52.

himalaya liv 52 front

Wat is het? (Samenstelling)

Het is een mengsel van Ayurvedische kruiden waaronder: Kappertjesplant, Wilde Cichorei, Mandur bhasma, Kakamachi, Arjuna, Senna, Duizendblad, Franse tamarisk

De lever is een belangrijk orgaan met vele vitale functies. Ik noem het ook wel dé fabriek van je lichaam. Wist jij bijvoorbeeld dat je lever méér dan 500 functies heef?

Zo zorgt de lever ervoor dat voedingsstoffen opgenomen worden en schadelijke stoffen, waaronder alcohol, in het bloed onschadelijk gemaakt worden. Liv.52 is speciaal ontwikkeld om de (reinigende) werking van de lever te ondersteunen. De kruiden Senna en Chichorei  hebben bijvoorbeeld een positieve invloed op de lever en galblaas en ondersteunen de ontgiftings- en omzettingsfuncties van de lever.

In het kort: wat zou de werking moeten zijn?

  1. Ondersteunt de leverreiniging en de omzetfunctie van de lever
  2. Stimuleert de spijsvertering
  3. Bevordert de opname van vitaminen en mineralen

folder liv.52 2

folder liv. 52 - 1

Voordeel voor (kracht)sporters:

Daarnaast zijn er ook aanwijzingen dat Liv.52 naast je eiwitshake (of iets anders eiwitrijks) het stikstofverlies zou verminderen. Stikstof is namelijk nodig voor de aanmaak van eiwitten. Op deze manier zou het mogelijk bijdragen aan een hogere eiwitproductie én opname.  Omdat je met Liv.52 je lever ondersteunt, kun je mogelijk meer uit je eiwitconsumptie halen. Handig!

In het kort nog even een heldere uitleg over deze mogelijke relatie: De lever maakt eiwitproductie mogelijk en de gezondheid van de lever bepaalt hoe goed en hoe snel dit proces verloopt. Hoe minder stikstofverlies, hoe méér eiwitproductie. 

Mijn ervaring:

Na een vakantie met alcohol en minder optimaal eten heb ik de Liv.52 gebruikt om te kijken of ik mijn lever zo een extra handje kon helpen. Ik heb een stijging van energie ervaren. Echter moet ik het product wel langer gebruiken om te kijken of mijn leverfunctie ook daadwerkelijk is verbeterd (labwaardes etc). Wel weet ik zeker dat ik tijdens etentjes en vakanties voortaan de Liv. 52 mee neem als extra ondersteuning!

Hoe gebruik je Liv.52?
Dosering: 3x daags 1 á 2 tabletten (bij de maaltijd). Ik zou zeker even opbouwen en ook proberen een vast tijdstip aan te houden. De eerste dag dus maar 1 capsule in de ochtend en 1 in de middag. Voel je je goed? Bouw dan de dosering op naar 2 capsules per keer. Als algemeen onderhoud kun je dagelijks 1 capsule nemen. Aanbevolen dosering niet overschrijden.

 

Let op: Liv.52 is een sterke formule. Niet geschikt voor personen beneden de 14 jaar.

 

Reminder: Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging.

Daarnaast moet je zelf ervaren hoe lang het product gebruikt moet worden voor optimaal effect. Wel handig om te weten: na een vakantie met veel etentjes en wat drankjes is het vast even fijn!

Pluspunten:

  • Goed mee te nemen in je tas door de compacte, handige verpakking. Maar ook handig om mee te nemen op vakantie bijvoorbeeld!
  • De pillen zijn klein en daarom makkelijk in te nemen. Ook onopvallend tijdens een etentje bijvoorbeeld!
  • Handig in te zetten tijdens het eten van een vetrijke maaltijd. Voorbeeld: je gaat uit eten en wilt graag spareribs of een vette hambuger. Als je je lichaam een handje wilt helpen kun je Liv.52 slikken tijdens de maaltijden voor het ondersteunen van de vetvertering.
  • Wat ik persoonlijk erg fijn vind is de samenstelling van deze formule. Vaak vind je andere kruiden zoals (alleen) Mariadistel in een supplement speciaal voor de lever.
  • Liv.52 is glutenvrij. Let op: als je geen nachtschades eet (paleo) of  mag eten. Het bevat namelijk een nachtschade-achtige: Kakamachi (Solanum Nigrum)

Zelf proberen? Hier nu verkrijgbaar met een dikke korting!

About The Author

Iris de Goede
Blogger & Diëtiste

Diëtiste + Lifestyle Coach. Gék op lachen, fitness, chocola én lief zijn voor mijn lichaam. Happyhealthy is hierbij mijn motto! Ook ben ik een echte foodie en wil ik jullie graag leren dat je voeding vóór je kunt laten werken in plaats van andersom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.