Sauzen zijn vaak een van de eerste dingen die worden geschrapt uit een ‘bewust’ dieet en ik denk dat satésaus daarbij een van de meest bevreesde sauzen is die er bestaan. Door de grote hoeveelheden transvetten, kleur- en smaakstoffen, zout en natuurlijk suiker in de reguliere satésauzen, is het inderdaad niet altijd de meest bewuste keuze.. Maar veel mensen zullen het met me eens zijn als ik zeg; “maar het is zo lekker”!! Ik was dan ook zo blij als een kind toen ik hoorde dat Bodylab naast de High Protein Peanut Butter, nu ook High Protein Peanut Sauce in het assortiment heeft opgenomen, I love food designers!

high protein peanut sauce

Wat is de High Protein Peanut Sauce van Bodylab?
High protein Peanut Sauce is net als de High Protein Peanut Butter, een product op poederbasis. Maar wat maakt de satésaus van Bodylab nou zo speciaal en waarom ben ik zo enhousiast? Dat komt door de voedingswaarden van deze saus in vergelijking met de voedingswaarde van de reguliere satésauzen, namelijk:

  • 50% eiwit (bij reguliere satésauzen is dit vaak nog geen 10%!);
  • Tot 70% minder suiker;
  • 1000% meer vezels.

Daarnaast is de satésaus GMO vrij, gluten vrij en geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Gebruik
Als je dacht dat we al klaar waren, met alle voordelen van dit product, dan heb je het mis want de bereiding van dit product is makkelijker dan makkelijk. Een kind kan de was doen. Voor een portie gebruik je 1-2 scoops (dus 15 – 30 porties per verpakking) meng deze scoops met wat kokend water, roer het geheel en je hebt binnen een minuut de perfecte pindasaus met de ideale voedingswaarden op tafel staan.

Mijn ervaring
Ja, wat moet ik erover zeggen, een ding is zeker ik ben razend enthousiast. Voor mij is dit dus een makkelijke keuze, de smaak is top, de voedingswaarden zijn perfect, de hoeveelheid water die je toevoegt bepaalt de dikte van je satésaus en ik kan mijn zoete aardappels en kip nu voorzien van een heerlijke saus waarvoor ik bewust heb gekozen.

De voedingswaarden

waarde wijko

Voedingswaarden High Protein Peanut Sauce van Bodylab.

 

Ter vergelijking de voedingswaarden van normale Wijko Satésaus

waarde wijko

Voedingswaarden Satésaus Wijko

 

Meer informatie of meteen bestellen?
Klik hier!

 

Liever peanut butter?

bodylab peanut butter

 

About The Author

Juliët Stegeman

Be Inspired!

One Response

  1. Rox

    Ingrediënten: Ontvette pinda’s, mono sodium glutamaat, kruiden, tarwebloem (gluten), citroenzuur, sucralose.

    Helaas niet glutenvrij

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.