Hoi Fitdutchies!

Ik ben gék op een gepocheerd eitje zo nu en dan, maar ooh wat zijn die eitjes lastig om te maken! Herkenbaar voor jou?

Bij de Jumbo zag ik een handig hulpmiddel om eieren te pocheren. Interessant! Zou het werken? Ik heb het uitgebreid getest.

IMG_4499

Dit zijn ze: de Poached Egg Bags van Studio Cook. De prijs weet ik niet meer precies, maar het kan nooit veel zijn geweest. Ik kreeg 20 zakjes voor 20 perfecte gepocheerde eieren!

IMG_4500

Op de achterkant staat een uitgebreide handleiding, die stap voor stap laat zien hoe je de zakjes kunt gebruiken. Let’s go, uitproberen die hap!

IMG_4501IMG_4502IMG_4503

 

Zo zien de zakjes eruit. Het is een soort koffiefilter! Je zet het zakje in een glas en breekt je eitje er voorzichtig in. Dan plaats je het zakje in een pan met kokend water.

Volgens de gebruiksaanwijzing moet ik mijn ei 5 tot 6 minuten laten koken. Zo lang? Haha ik probeer het toch maar: 5 minuten.

FAIL!  Het eerste ei is keihard gekookt. Best lekker nog hoor, maar we zijn juist op zoek naar die heerlijke zachte dooier!

IMG_4505

Mijn tweede poging lukt beter: ongeveer 4 minuten. Ik leg hem op een speltcrakcer met zalm, spinazie en bieslook. YUM!

Ik moet wel zeggen dat het ei nogal een rare geometrische vorm heeft gekregen door het zakje! Bij 24-Kitchen zien de gepocheerde eieren er toch wat ronder uit, haha!

IMG_4507

Dan het moment supreme: De dooier. LOOKING GOOD! Zelf had ik hem nog ietsje vloeibaarder gewild. Volgende keer zal ik mijn ei dus nog korter koken!

Het gepocheerde ei smaakt heerlijk!

Conclusie

Een gepocheerd ei maken is lastig: en de Egg Bags van Studio Cook maken dat een stuk makkelijker. Voordeel: je krijgt een lekker gepocheerd ei zonder al teveel gedoe. Nadeel: Het ei ziet er wat vierkant uit. Misschien is dit te vermijden door het zakje wat horizontaler in het water te leggen. I don’t know. 

Het is even zoeken welke kooktijd het beste is: 3,5 minuut lijkt perfect te zijn, ondanks de gebruiksaanwijzingen op de verpakking!

Ik ga de Egg Bags zeker blijven gebruiken en met wat kleine aanpassingen verder in mijn zoektocht naar het perfecte gepocheerde ei.

Pocheer jij wel eens een ei? Wat is jouw gouden tip? Laat het me weten in de reacties!

Liefs,

Roos

www.instagram.com/iroos

 

Review: Het perfecte gepocheerde ei?
Gemak8.5
Uiterlijk ei5.5
Smaakbeleving ei8
Prijs-kwaliteit7.5
7.4Eindscore
Reader Rating: (2 Votes)
8.5

About The Author

Roos Kranenburg

Ik ben vorig jaar 12 kilo afgevallen door te trainen met zware gewichten en gezond te eten. En ik vind het heerlijk! Nu werk ik aan een nog fitter, sterker lijf. Ik ben er al-tijd voor in om iets nieuws te proberen!

One Response

  1. Annemiek

    Wow! dit ziet er zóveel makkelijker uit dan aanklooien met azijn water enzo! durfde er nooit aan, maar morgen toch maar even bij de jumbo spieken voor deze!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.