Share this on WhatsAppHoi Fitdutchies! Ik ben gék op een gepocheerd eitje zo nu en dan, maar ooh wat zijn die eitjes lastig om te maken! Herkenbaar voor jou? Bij de Jumbo zag ik een handig hulpmiddel om eieren te pocheren. Interessant! Zou het werken? Ik heb het uitgebreid getest. Dit zijn ze: de Poached Egg Bags van Studio Cook. De prijs weet ik niet meer precies, maar het kan nooit veel zijn geweest. Ik kreeg 20 zakjes voor 20 perfecte gepocheerde eieren! Op de achterkant staat een uitgebreide handleiding, die stap voor stap laat zien hoe je de zakjes kunt gebruiken. Let’s go, uitproberen die hap! Zo zien de zakjes eruit. Het is een soort koffiefilter! Je zet het zakje in een glas en breekt je eitje er voorzichtig in. Dan plaats je het zakje in een pan met kokend water. Volgens de gebruiksaanwijzing moet ik mijn ei 5 tot 6 minuten laten koken. Zo lang? Haha ik probeer het toch maar: 5 minuten. FAIL! Het eerste ei is keihard gekookt. Best lekker nog hoor, maar we zijn juist op zoek naar die heerlijke zachte dooier! Mijn tweede poging lukt beter: ongeveer 4 minuten. Ik leg hem op een speltcrakcer met zalm, spinazie en bieslook. YUM! Ik moet wel zeggen dat het ei nogal een rare geometrische vorm heeft gekregen door het zakje! Bij 24-Kitchen zien de gepocheerde eieren er toch wat ronder uit, haha! Dan het moment supreme: De dooier. LOOKING GOOD! Zelf had ik hem nog ietsje vloeibaarder gewild. Volgende keer zal ik mijn ei dus nog korter koken! Het gepocheerde ei smaakt heerlijk! Conclusie Een gepocheerd ei maken is lastig: en de Egg Bags van Studio Cook maken dat een stuk makkelijker. Voordeel: je krijgt een lekker gepocheerd ei zonder al teveel gedoe. Nadeel: Het ei ziet er wat vierkant uit. Misschien is dit te vermijden door het zakje wat horizontaler in het water te leggen. I don’t know. Het is even zoeken welke kooktijd het beste is: 3,5 minuut lijkt perfect te zijn, ondanks de gebruiksaanwijzingen op de verpakking! Ik ga de Egg Bags zeker blijven gebruiken en met wat kleine aanpassingen verder in mijn zoektocht naar het perfecte gepocheerde ei. Pocheer jij wel eens een ei? Wat is jouw gouden tip? Laat het me weten in de reacties! Liefs, Roos www.instagram.com/iroos Review: Het perfecte gepocheerde ei?Gemak8.5Uiterlijk ei5.5Smaakbeleving ei8Prijs-kwaliteit7.57.4EindscoreReader Rating: (2 Votes)8.5Share this on WhatsApp One Response Annemiek September 19, 2014 Wow! dit ziet er zóveel makkelijker uit dan aanklooien met azijn water enzo! durfde er nooit aan, maar morgen toch maar even bij de jumbo spieken voor deze! Reply Leave a Reply Cancel Reply Your email address will not be published.CommentName* Email* Website Notify me of follow-up comments via e-mail
Annemiek September 19, 2014 Wow! dit ziet er zóveel makkelijker uit dan aanklooien met azijn water enzo! durfde er nooit aan, maar morgen toch maar even bij de jumbo spieken voor deze! Reply