Review halterstang: Gymstick 20 kg vinyl grip pump set”

Hai lieve Fit Dutchies , hier een review over de Gymstick pump set van 20 kilo die je voor €79,99 kunt bestellen op Bol.com. 

tirza halter homepage

Eerste indruk
Ik ontving de doos thuis en het viel me meteen op dat ik de verpakking eigenlijk helemaal niet zo groot vond maar juist erg compact! Hij was natuurlijk wel erg zwaar, zo alles op elkaar geprakt. De verpakking is dus niet gemakkelijk te sjouwen, behalve als je een echte vent of een hele getrainde vrouw bent natuurlijk;).

Materiaal, inhoud en functionaliteit
Ik haalde alles uit de verpakking en zag dat de stang uit drie delen bestond die je zelf in elkaar moet draaien (twee uiteindes en een middenstuk). Het materiaal voelt op zich goed aan en is gecoat met zacht kunststof, weegt 2,5 kg in totaal en is 140 cm lang.halter doos

De daarbij geleverde platen zijn geel (5 kilo), oranje (2,5 kg) en rood (1,25 kg). De gewichten zijn rond met een klein plat stuk waarop je (denk ik) de barbell neer kunt zetten zonder dat hij wegrolt. Handig! Je krijgt er ook twee clippers bij waarmee je de gewichten vast kunt zetten, maar de schijven zitten niet mega vast en kunnen nog wel gedraaid worden.

halter

 

In de schijven zitten ook nog gaten waardoor je ze gemakkelijk kunt pakken en je ze ook voor andere doeleinden kunt gebruiken, dus dat is wel erg handig!

halter doos

Workout DVD
De gratis workout dvd die je erbij krijgt bestaat uit drie delen:

  • 7 minuten warm-up
  • 43 minuten workout
  • 9 minuten stretching

De warm-up oefeningen zijn heel simpel en zijn eigenlijk gewoon oefeningen waar je ‘warm’ van wordt, samen met wat stretch- en ademhalingsoefeningen. De oefeningen kun je allemaal op je plek uitvoeren dus heb je niet veel ruimte nodig! Je kunt de vrouw gemakkelijk volgen gedurende de workout, ze gaat niet te snel en ook niet te langzaam.

De vrouw die je door de workout heen helpt heeft wel een lach op haar gezicht die ik met pijn en moeite een uur lang aan heb moeten kijken. Ik werd er daarentegen zo ”positief agressief” van dat ik gedurende het ‘pumpen’ mijn kracht goed kwijt kon! Bij iedere oefening wordt afgebeeld welke spieren je ermee traint.

Er komen squats in voor, deadlifts, roeibewegingen, (side) lunges, barbell curls, de good morning oefening, barbell side raises, shoulder/military press, skull crushers/tricep press, hip thrust, weighted crunches, seaed body rotation en de overhead press.

Ze doet al deze oefeningen voor en daarna herhaalt ze ze nog een keer. Daarna laat ze ook uitgebreid zien hoe je moet stretchen! Er zit muziek bij en je kunt ook andere oefeningen zien zoals bijvoorbeeld oefeningen met een weighted ball, springtouw, balance board, enz. Ook krijg je er een oefeningen kaart bij, waar in drie talen (Nederlands, onleesbaar en onleesbaar haha) staat uitgelegd hoe je de oefeningen uit moet voeren en een plaatje/foto van de oefening.

tirza halter 2

Conclusie
In zijn geheel vind ik de halterstang een handig attribuut die je thuis gemakkelijk kunt gebruiken aangezien je er niet zoveel plek voor nodig hebt! Het is zeker voor de beginneling die liever thuis traint dan in de sportschool fijn. De stang + gewichten wegen in totaal 20 kilo maar je zou er eventueel (als dat past) nog een gewicht aan kunnen hangen. Daarentegen kun je er niet veel gewicht bij doen aangezien de kwaliteit van de stang dit denk ik niet toelaat, wat betekent dat deze halterstang voor de gevorderde krachttrainer te licht zou zijn/worden.

Hier is de link voor als je meer informatie wilt of hem wilt bestellen!

 

Review: halterstang set!
Prijs6
Kwaliteit7
Gebruiksgemak7
Service8
7Overall Score
Reader Rating: (5 Votes)
8.7

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

One Response

  1. Marvin

    Lijkt me inderdaad wel handig voor een beginner die thuis wat oefeningen wil doen. Voor de meer gevorderde krachtsporters is die 20kg wat te beperkt denk ik…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.