Een drink met essentiële aminozuren? Wellicht heb je eerst wat meer informatie nodig voor je begrijpt hoe belangrijk deze zogenoemde aminozuren voor jou en je lichaam kunnen zijn. Are you ready?

Aminozuren
Laten we bij het begin beginnen; jullie weten wat eiwitten zijn toch? Eiwitten bestaan uit aminozuren die weer zijn onderverdeeld in essentiële- en niet essentiële aminozuren. Zoals je wellicht begrijpt is daar bij deze drinkbare ”essential amino acids” een onderscheid in gemaakt waardoor je alleen deze essentiële amino zuren, oftewel amino acids, zal consumeren.
Aminozuren zijn de bouwstenen van spierweefsel en protëine (eiwitten). Eiwitten zijn essentieel voor groei, herstel en instandhouding van huid, spieren, organen, botten, haar en nagels. Ook bloed, enzymen en hormonen zijn voor een groot deel samengesteld uit eiwitten.

Alle processen die zich bezig houden met de werking van de stofwisseling en mechanismen hiervan moeten we fysiologische proccesen. De processen die zich bezig houden met krachttoename, vetverlies, sport, energie en je herstel zijn gerelateerd aan die bouwstenen. Vandaar dat het helemaal niet vreemd is dat je de term aminozuren al eens voorbij hebt horen komen. Erg veel sporters, en zeker de wat serieuzere onder ons, gebruiken ze.

 

Wanneer jij in de winkel een stuk vlees koopt, kijk je wellicht naar de macro’s op de achterkant van de verpakking. Je ziet hierbij wel eiwitten of proteïnen staan maar niet het aminozuurprofiel waaruit deze is opgebouwd. Er zijn negen aminozuren die essentieel en dus onmisbaar zijn voor je lichaam. Naast deze essentiële aminozuren zijn er nog een aantal waar we jullie, voor nu, niet mee zullen belasten.

Wil je weten welke aminozuren deze drink bevat? Check dan hier het label even!

 

Suppletie
Moet je die aminozuren per se uit een supplement halen? Nee, dat hoeft niet aangezien mager vlees en sommige zuivelsoorten ook aminozuren bevatten. De effectiviteit waarmee deze worden opgenomen kan wel erg verschillen. Sommige aminozuren zijn namelijk erg gevoelig voor verhitting bij het voorbereiden van je maaltijd en de mate van effectiviteit kan ook verschillen tussen een vaste of vloeibare maaltijd en alles wat daar tussen ligt. Ben je wat ouder? Andere genen? Ook dat kan invloed hebben!

Vandaar dat veel mensen ervoor kiezen om deze aminozuren gerichter en effectiever tot zich te nemen middels bijvoorbeeld een drankje zoals deze ”Essential Amino Acids” drink.

Prijs
Voor een verpakking van 330 gram betaal je nu tijdelijk €9,90 in plaats van €16,90. Een normale dosering bedraagt 15 gram waardoor je dus zo’n 22 doseringen uit een verpakking kunt halen. Dit komt dus neer op €0,45 cent per dosering vol essentiële aminozuren.

 

Smaak

Naast de functionele eigenschappen van deze drink is de smaak natuurlijk ook niet onbelangrijk. Het label zegt ”naturally flavoured essentials amino acids with a great taste”. Klopt dit?

De smaak lijkt een beetje orange -achtig, is verfrissend en naar mijn mening helemaal prima. Niet te zoet aangezien je bij sommige andere producten, zoals vaak pre-workouts, het gevoel hebt dat je tanden eruit vallen. Ideaal dus!

 

Extra

Het product is bedoeld om direct na je training te nemen om je herstel sneller en beter te stimuleren dan normale eiwitten dit doen. Sommige nemen het als seperaat product, anderen voegen er weer snelle koolhydraten aan toe.

 

Heb je vragen? Let us know!

MEER INFO OF BESTELLEN? HIER!

 

Review // Essential Amino Acids
Ingrediënten7.5
Smaak8
Prijs7.5
Service8
7.8Overall Score
Reader Rating: (1 Vote)
7.9

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.