Vanochtend had ik onwijze trek in wafels en dat kwam mooi uit aangezien wij op de Fit Dutchies date allemaal een zak ”protein waffle mix” hebben gekregen. Ik kon dus lekker aan de slag en stond al vroeg in de keuken om wafels en pannenkoeken te bakken.

De ”protein waffle mix (vanilla)” van Body&Fitshop kun je per zak van 1000 gram (1 kilo) kopen voor €8,50. Als je twee wafels per persoon eet kun je er dus 10 keer van eten!

eiwit wafel

Wat do you need?

Voor 2 wafels heb je 100 gram van de mix nodig (er zit een handig maatschepje bij) en 160 ml water. Verder heb je alleen je wafelijzer nodig of een pannenkoekenpan en vet/olie om in te bakken (ik gebruikte de smart spray van Body&Fitshop)!

What to do?

Mijn wafelijzer staat eigenlijk altijd op standje 4, ik heb weinig geduld ’s ochtends en wil eigenlijk dat alles zo snel mogelijk klaar is. Ik gebruik 2 volle soeplepels en een beetje (per huishouden verschillend denk ik) per wafel en dan duurt het ongeveer 2-3 minuten totdat hij klaar is! Wel blijven invetten na iedere ‘baksessie’ (daarom is zo’n spray dus ook nog eens hartstikke handig).

What’s in it?

Toen ik de ingrediënten checkte schrok ik eigenlijk, want het eerste ingrediënt wat op de verpakking stond was suiker! Huh? Het is toch een eiwit mix? Waarom dan als eerste (en dus het meeste) ingrediënt suiker? Ik bekeek meteen de voedingswaarde en zag dat 100 gram alsnog 17,2 gram koolhydraten (suiker) bevat. Verder zit het volgende in de mix: eipoeder, wei-eiwit (bevat melk), melkeiwit, sojaeiwit isolaat, tarwe eiwit, kokosoliepoeder (verfijnde kokosolie, glucose siroop, melk eiwit) en verdikkingsmiddel (guargom en aroma).

Zoals je hieronder kunt zien bevat 100 gram (ongeveer 2 wafels) wel 24,1 gram eiwit en dat is veel, dus zeker handig voor bijvoorbeeld na de training.

 

How’s the taste?

Ik vind de wafels lekker! Toen ik de wafels en pannenkoeken bakte (wat ik dus al zei, ik heb weinig geduld☺) rook het al erg lekker in de keuken en dat had ik eigenlijk niet verwacht! De wafels zijn van zichzelf al redelijk zoet, dus je hoeft er niet veel bij te eten. Ik vind het altijd lekker om er kwark/yoghurt bij te eten en fruit met een beetje honing of iets dergelijks. Een feestje moet het sowieso worden in de ochtend! Voor de mensen die geen zin hebben om moeite te doen maar toch een lekkere wafel willen is deze mix super handig aangezien je verder alleen maar water nodig hebt!

protein waffle 2

Overall opinion

Als je een grotere eiwitbehoefte hebt, je het moeilijk vind om je eiwitten uit andere bronnen te halen of geen zin hebt om moeite te doen is deze wafelmix zeker een goede aanschaf! Daarentegen raad ik de wafelmix niet aan als mensen willen afvallen, aangezien er toch nog een behoorlijke hoeveelheid suiker in zit.

De wafels zijn niet ‘gezonder’ dan als je het beslag zelf maakt, aangezien je dan precies weet wat je erin doet en dus de koolhydraten uit een andere bron kunt halen (bijvoorbeeld speltmeel, boekweitmeel, amandelmeel, etc.)

Hieronder lees je mijn review in cijfers. Je kunt ook je eigen cijfer achterlaten!

 

 

Review: eiwit wafelmix!
Prijs7
Smaak7
Kwaliteit7
7Overall Score
Reader Rating: (6 Votes)
8.9

About The Author

Tirza Winters

Diëtist en voedingsdeskundige, een echte foodie met veel passie om anderen ervan te overtuigen dat een gezonde leefstijl leuk, lekker en gemakkelijk is!

4 Responses

 1. Angela | Great Body & Skin

  Hi Amanda,

  Weet je zeker dat je als koolhydraatbron amandelmeel zou gebruiken? Hierin zitten namelijk minder carbs dan in deze wafels. Amandelen bestaan voor het grootste deel uit vet. Ik zou amandelmeel dan ook eerder als vetbron gebruiken.

  Verder lijken de wafels me heerlijk!

  Reply
 2. The Sweaty Sportsbra

  Nuttige review !
  Ik was aan het twijfelen om deze aan te schaffen, maar als er dan nog zo veel suiker in zit, ga ik gewoon mijn havermoutpannenkoekjes blijven maken 🙂

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.