Review: Eat Clean Bar BodyLab (Cookies & Cream)

Altijd leuk als je pakketjes ontvangt als je deze niet verwacht! Een doos van BodyLab, spannend, wat zou het zijn? Dit keer kreeg ik de Eat Clean Bar (10 x 65 gram) met de smaak Cookies & Cream om uit te proberen en te vergelijken met een andere eiwitreep. Ik koos ervoor om hem te vergelijken met de Questbar, een bekende reep die je vast wel voorbij hebt zien komen op Instagram (of andere social media).

eat clean bar

De smaak

Ik vind het een lekkere eiwitreep, tenzij je hem vergelijkt met een snickers (omg dûh). Er zitten best grote stukjes shortcake in en cacao nibs (score!). De reep smaakt gewoon heel erg zoet en is qua consistentie hetzelfde als andere eiwitrepen. Hij is niet keihard of oud en daardoor lekker gemakkelijk om op te kauwen. Ik denk dat het ook lekker is als je hem even in de magnetron doet! Om de reden dat er stukjes in zitten vind ik hem al lekkerder dan de normale smart bars en heb ik minder het gevoel alsof ik een echte eiwitreep aan het eten ben. Prima dus als tussendoortje/low carb snack!

eat clean bar 2

De prijs

De eiwitrepen zijn per 10 stuks te koop op de website van bodylab.nl en kosten normaal €29,50 per doos maar nu €14,90! Dat komt neer op €1,49 per reep en lijkt mij een erg schappelijke prijs voor de voedingswaarde die je ervoor terug krijgt.

Als je het vergelijkt met een doos Questbars (€24,90 voor 12 stuks) is de Eat Clean Bar 50 cent goedkoper dan een Questbar. Dat scheelt toch wel, zeker als je er veel van eet!

eat clean bar 3

Ingrediënten

Eat Clean Bar: Melkeiwit, isomalto-oligosaccharide, vulstof: (polydextrose), oligofructose, zonnebloemolie, cacao nibs, shortcake 3,2% (tarwebloem (gluten), plantaardige olie (koolzaad, palmolie,) suiker, zout, natrium carbonaat, ammonium carbonaat), magere cacao, aroma, zout, zoetstof (steviol glycosides).

Questbar: eiwitten formule (wei eiwitten isolaat (bevat melk), melk eiwitten isolaat), isomalto-oligosacchariden (prebiotische vezels), water, amandelen, cacaoboter, cacao poeder, natuurlijke aroma’s, kokosnootolie, zeezout, emulgator: zonnebloemlecithine, dextrine, zuiveringszout, zoetstoffen: erythritol, sucralose, stevioglycosiden (stevia).

Eigenlijk verschilt er vrij weinig aan deze repen, behalve dat er in de eiwitreep van BodyLab zonnebloemolie zit en in de Questbar kokosnootolie. Ook is er suiker toegevoegd aan de Eat Clean Bar en aan de Questbar niet. Daarentegen zit er in de Questbar dextrine (een koolhydraat) en zitten er meer zoetstoffen in. Het is maar net hoe je er zelf over nadenkt en welke toevoegingen je liever niet wilt consumeren!

Voedingswaarde

voedingswaarden eat clean bar body lab
Wauw, ik verbaasde me wel over de voedingswaarde van de Eat Clean Bar! De hoeveelheid vezels vind ik mega, zeker als je dus twee repen op zo’n dag eet. Dan zit je al bijna op 50 gram vezels! Ook ter vergelijking met de voedingswaarde van de Questbar komt de Eat Clean Bar er goed uit, kijk maar naar de hoeveelheid vetten en koolhydraten. In één Eat Clean Bar zit nog niet eens een suikerklontje (ongeveer 4 gram). Daarentegen zitten er in de Questbar geen enkelvoudige suikers. De hoeveelheid eiwitten zijn ongeveer hetzelfde, iets minder dan in de Questbar, maar één grammetje zal er vast niet voor zorgen dat die gains er niet komen, toch?

Benieuwd naar alle ins & outs en hoeveel dit product kost als je er 3 tegelijk zou bestellen?
Hier ga je naar de site!

 

 

kayla

Benieuwd wat dit is? Suus schreef deze blog!

 

 

Review: Eat Clean Bar
Smaak7
Prijs8
Ingrediënten7
Service8
7.5Overall Score
Reader Rating: (5 Votes)
8.2

About The Author

Tirza Winters

Diëtist en voedingsdeskundige, een echte foodie met veel passie om anderen ervan te overtuigen dat een gezonde leefstijl leuk, lekker en gemakkelijk is!

5 Responses

  1. Marvin

    Altijd leuk om pakketjes te krijgen 😉 Ik heb de Eat Clean bar ook thuis liggen om te testen. Volgende week verschijnt mijn review!

    Reply
  2. E

    De vergelijking met Questbars klopt niet helemaal. Ik heb Bodylab namelijk gemaild en het netto aantal koolhydraten is 3.9, het totaal aantal koolhydraten ligt rond de 28.5 gram (vezels erbij). Net zoals bij Questbars het netto aantal koolhydraten ongeveer 1 gram is en het totaal aantal 22 gram. Als je een goede vergelijking wil moet je dus bij de Eat Clean bar 28.5 gram koolhydraten (3.9 gram netto) zetten en bij Questbars 22 gram koolhydraten (1 gram netto).

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.