Diablo hazelnootpasta vs. Nutella

Ahhh, chocoladepasta, wat vind ik dat toch lekker! Om mezelf niet helemaal rond te eten koop ik het alleen nooit en eet ik het alleen als ik bij mijn vriend ben. Toch werd ik overgehaald om het een keertje uit te proberen, de Diablo hazelnootpasta van Body&Fitshop zonder toegevoegde suikers! Op Instagram had ik hem al voorbij zien komen dus greep ik mijn kans toen er weer wat besteld werd bij Body&Fitshop (happy me!).

tirza nutella crop

 

De smaak

Ik vind de Diablo hazelnootpasta echt ontzettend lekker! Als je ze los van elkaar eet proef je eigenlijk nauwelijks een verschil, al vind ik persoonlijk de Nutella iets zoeter, voller en romiger smaken. Ik had verwacht dat er misschien een bij- of nasmaak aan zou zitten door de zoetstof die erin zit, maar dat proefde ik helemaal niet. Ik vind het qua smaak zeker een goed alternatief voor Nutella aangezien je dus niet het gevoel hebt alsof je een andere chocoladepasta eet (behalve dat je het uit een ander potje haalt natuurlijk).

Prijsverschil 

Ik sta eigenlijk nooit echt stil bij de kosten van eten aangezien ik altijd (tot zekere zin) wel meer geld over heb voor gezondere producten. Wel zit er een verschil in de verschillende potten en denk ik dat veel mensen toch sneller grijpen naar een pot Nutella die je gewoon in de supermarkt kunt kopen. Een potje Diablo van 350 gram kun je op de site van body & fit shop voor €2,99 bestellen terwijl je een pot Nutella van 400 gram voor €2,39 hebt.

tirza diablo crop

Ingrediënten

Nutella: Suiker, palmolie, hazelnoten 13%, magere cacao 7,4%, magere melkpoeder 6,6%, weipoeder, emulgatoren: lecithinen [soja], vanilline.

Diablo: Zoetstof (maltitol), plantaardige olie (raapzaad, palm), hazelnoten 13%, magere cacao, magere melk poeder 7%, wei poeder (bevat melk), emulgator: zonnebloemlecithine, aroma.

Eigenlijk verschilt er dus weinig als je de ingrediënten bekijkt, behalve dat er in de Diablo geen ‘extra’ suikers aan toegevoegd zijn, maar de zoetstof maltitol. Maltitol

(E nummer 965) heeft 0,9 keer de zoetkracht van suiker en wordt gemaakt uit moutsuiker van bijvoorbeeld maïs of tarwe. Het is een veilige zoetstof en kan pas bij gebruik van meer dan 40 gram per dag maag- of darmklachten geven.

Voedingswaarden

 

Nutella

  Diablo  
  per 100 gram per 15 gram per 100 gram per 15 gram
Energie 546 kcal 81 kcal 494 kcal 74 kcal
Vetten

Waarvan verzadigd

31,6 g

11 g

4,7 g

1,7 g

37 g

7,6 g

5,6 g

1,1 g

Koolhydraten

Waarvan suikers

57,6 g

56,8 g

8,6 g

8,5 g

49 g

8,7 g

7,4 g

1,3 g

Eiwitten 6 g 0,9 g 6,1 g 1 g
Zout 0,114 g 0,017 g 0,21 g 0,03 g

Om eerlijk te zijn vind ik de voedingswaarde nogal tegenvallen, zeker als je de prijs er ook in meeneemt. Daarentegen vind ik de smaak wel echt goed, dus kan je het altijd een keer proberen ter afwisseling. Zou de Diablo hazelnootpasta bijvoorbeeld de helft minder calorieën (40 kcal per 15 gram) bevatten, dan ben ik overgehaald om deze ook echt aan te schaffen. Als je dan toch chocoladepasta eet, neem dan lekker Nutella en eet er gewoon niet teveel van. Het verschilt eigenlijk maar 7 calorieën per 15 gram, dus daar zou ik het niet voor doen.

Je ziet vaak bij (light)producten dat er dan minder suiker in zit maar bijvoorbeeld meer vet of andersom. (Check deze blog eens) Dit zorgt ervoor dat mensen sneller verleidt worden om zo’n product aan te schaffen, terwijl dit helemaal niet betekent dat het meteen gezonder is! Bij alle ongezonde producten geldt de regel dat je dit gewoon met mate moet eten en dat je er dan ook lekker van geniet! ☺

 

Review | Diablo vs Nutella!
Smaak80%
Prijs60%
Ingrediënten70%
Service80%
73%Totale score
Reader Rating: (11 Votes)
39%

About The Author

Tirza Winters

Diëtist en voedingsdeskundige, een echte foodie met veel passie om anderen ervan te overtuigen dat een gezonde leefstijl leuk, lekker en gemakkelijk is!

2 Responses

  1. Jasper

    Ik geloof niets meer van wat op de etiketten van b&f staat.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.