Aangezien ik een grote fan ben van pre-workouts, en er al heel veel geprobeerd heb, zal ook ik voor jullie de review over de pre-workout van Bodylab schrijven!

Samen met nog heel veel andere fijne producten kreeg ons hele Fit Dutchies team deze thuis gestuurd om te testen.

En…. stel dat jullie na deze review overtuigd zijn krijgen jullie 15% korting bij Bodylab.nl op de PWO met kortingscode ”predutch15”!

Wat is pre-workout?

Pre-workout gebruik je zo’n ongeveer een half uur voordat je training begint.

Je mixt het met water en drinkt het op. Het hoofd doel van dit drankje is een extra energieboost. Het geeft je meer power, laat je bloed sneller stromen en je kan in de meeste gevallen langer en zwaarder trainen.

Hierdoor zou je dus indirect meer calorieën moeten kunnen verbranden. Voor de fanatieke sporters onder ons, ‘wij dus’,  kan dit zeker een fijn product zijn.

bodylab pre-workout

Mijn gebruik

Zelf gebruik ik het niet altijd, maar het liefst zou ik dit wel doen. Pre-workout is een soort onderdeel van mijn training. Na mijn pre-workout heb ik zin om te bewegen en word ik actief.

Vooral met dagen als legday sla ik het niet over! Toch is het goed om af en toe geen pre-workout te gebruiken. Dit staat ook aangegeven bij de gebruiksvoorwaarde. Je lichaam gaat namelijk wennen aan het product, waardoor je op den duur ook minder de positieve gevolgen ervan ervaart.

Daarnaast zijn deze vaak gekleurde chemische drankjes ook niet heel ‘clean’, omdat er nogal wat word ingestopt om je dat lekkere gevoel te geven. Dat is dus voor mij de reden dat ik bij sommige trainingen oversla. Afwisseling is dus prima!

Aanrader?

Maar dan nu over naar de pre-workout van Bodylab. Ofcourse heb ik hem gebruikt voordat mijn legday begon. Hé, jammer de kleur was dit keer gewoon bijna wit..

Deze pre-workout bevat 360 mg cafeïne. Dat is vrij normaal voor de gemiddelde pre-workout overigens.

Ik ben niet groot, dus vaak voel ik pre-workouts aardig door me lichaam. Wel is dit naarmate mijn gebruik minder geworden en tegenwoordig kan ik dus best wat hebben. Pas als ‘beginner’ dus op met hoeveel je neemt en houd je aan de aangegeven dosering. Ik gebruik zelf ook gewoon 1 schepje!

De dosering van deze pre-workout is 1-3 schepjes. Heb je nog nooit een pre-workout geprobeerd, dan raad ik je zeker aan gewoon 1 schepje te nemen om te kijken hoe je lichaam erop reageert. Doe dit eigenlijk altijd als je een nieuwe pre-workout neemt. Dit voorkomt nare situaties in de sportschool.

De smaak was verrassend goed! Vaak vind ik deze energie-boost mixjes toch niet zo lekker, maar deze smaakte een beetje naar aanmaaklimonade (redactie: zeker mee eens!). Geen sterke zure smaak, maar heel licht en waterig. Dat vond ik persoonlijk dus fijn!

Op weg naar de sportschool kreeg ik alleen niet dat echte pre-workout gevoel. Mijn lichaam reageerde er niet op, ook al kreeg ik er wel heel veel zin in. Eenmaal in de gym had ik wel een hele goeie focus. En.. de training ging lekker! Ik mistte een beetje het gevoel van zenuwachtigheid en ook mijn hart ging er niet sneller van kloppen. Misschien alleen maar goed, haha!

Voor de echte diehard pre-workout gebruiker zou ik zeker een schepje meer nemen, maar voor de beginner is deze pre-workout waarschijnlijk juist heel fijn! Je lichaam reageert er niet sterk op, dus je hoeft ook niet bang te zijn voor een enorme reactie.

Durfde je het tot nu toe dus nog niet aan? Gewoon proberen! De pre-workout van Bodylab is zeker een aanrader. Goede smaak, een goede focus en je lichaam reageert niet vervelend. Ook heb ik achteraf geen crash ervaren wat bij menig andere pre-wolkout wel het geval is..

yvonne pre workout

Conlusie

Voor mij is het een goede pre-workout, maar bij één schep nog niet heel bijzonder. Ik denk zelf dat dit beter zal zijn bij een iets hogere dosering aangezien ik wel wat gewend ben natuurlijk!

Ik zou zeggen; probeer hem eens uit en ik ben benieuwd naar jullie reactie! PS. Hij is hier nu voor €13,90 te koop en daar haal je 75 doseringen uit! Nogmaals: met kortingscode ”predutch15” krijg je nog eens 15% korting!

 

Hieronder zie je welke cijfers wij de pre-workout van Bodylab gaven!

Review | concentrated pre-workout Bodylab
Smaak7.5
Prijs (nu €13,90!)8
Positieve effecten7
7.5Overall Score
Reader Rating: (5 Votes)
8.8

About The Author

Yvonne van Haastregt
Blogger & Coach

Studente Voeding en Diëtetiek, Gym addict, Weight lifter, Clean food, Runner en Health lover. Neem een kijkje in mijn levensstijl en raak geïnspireerd!

4 Responses

  1. claudia

    Ik vind dit soort preworkouts altijd zonde van het geld en mooie marketing. neem red bull of koffie en je hebt een mooie pre workout

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.