Zoals jullie misschien al hadden gelezen schreven we een tijdje geleden een review over ”Whey Perfection” van Body&Fitshop, voornamelijk snelle eiwitten. Deze review gaat over ”Micellar Casein Perfection” een caseïne eiwitshake met langzame eiwitten. Snelle en langzame eiwitten, heb ik iets gemist? Lees snel verder dan leggen we het eerst even uit!

We kunnen er een heel moeilijk verhaal van maken maar ik hou het graag kort zodat het niet verwarrend gaat zijn. Je hebt snelle eiwitten die snel in het lichaam worden opgenomen. Deze gebruik je als je lichaam ”leeg” is. Ik gebruik snelle eiwitten als ik opsta door mijn havermout of bijvoorbeeld in een shake. Daarnaast gebruik ik deze snelle eiwitten direct na het sporten om mijn lichaam weer van voedingsstoffen te voorzien.

Langzame eiwitten zijn weer een ander verhaal. Deze worden niet snel in het lichaam opgenomen maar hebben een veel langere afgifteduur. Zo zorgt deze Micellar Casein Perfection ervoor dat je tot 7 uur na de inname nog eiwitten tot je neemt. Maar waarom is dit belangrijk?  Je spieren hebben eiwitten  nodig om te herstellen én te groeien en met deze shake heb je dus constant aanvoering van die belangrijke eiwitten. Je kunt deze shake bijvoorbeeld nemen als je de rest van de dag geen eiwitten kunt nemen of voor het slapen gaan. Ik gebruik het voor het slapengaan om spierafbraak tegen te gaan. Het blijkt namelijk dat je ‘s nachts de meeste spierafbraak hebt en doordat je met deze shake tot 7 uur na inname nog eiwitten binnenkrijgt kun je dit gedeeltelijk tegengaan!

Maar wat vonden wij eigenlijk van die Micellar Casein Perfection?
Ik heb er zeker baat bij en merk dat ik sneller herstel dan met alleen maar Whey Perfection (snelle eiwitten). Minder spierspijn en weer sneller fit vind ik sowieso belangrijk. Maar waarom een shake als er in kwark ook langzame eiwitten zitten? Ehm.. omdat ik een hele bak kwark niet lekker vind en omdat het qua prijs niet eens duurder is dan een bak kwark.
Daarnaast kun je deze shake is veel verschillende en lekkere smaken bestellen wat dus allemaal voordelen zijn ten opzichte van kwark. Maar gelukkig mag jij zelf bepalen wat je wil, haha!

Benieuwd naar meer over deze shake of meteen bestellen? Klik dan hier voor link naar Body&Fitshop!

Hieronder kun je mijn beoordeling zien van de Micellar Casein Perfection. Gebruik jij deze ook? Laat dan ook jouw beoordeling achter en laat weten wat jij er van vind in de comments!

 

 

Review: Caseïne perfection
Prima shake met goede eigenschappen. Duidelijk beter herstel. Smaken zijn prima maar de structuur is wel dik zoals die van een milkshake. Kwestie van smaak!
Smaak8
Shaked goed7
Service8.5
Prijs-kwaliteitsverhouding7
Herstel8
7.7Totaal score
Reader Rating: (13 Votes)
6.5

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.