Eigenlijk moet de echte winter nog komen, maar als we wat verder vooruit kijken komt de zomer ook snel dichterbij. Je weet wel.. die periode dat we er allemaal net wat minder vet bij willen lopen. Hoe ga jij dat dit jaar aanpakken? Wij probeerden BodyLab’s megadeal #8, bestaande uit CLA, L-Carnitine & de F-Burner.

Waarom?
Je let op je voeding, traint hard en begint progressie te zien. Toch kun je wel een extra zetje gebruiken om net even verder te komen. Net iets harder gaan, net wat droger, misschien net wat sneller.

megadeal 8 1x1

 

CLA

Wat is het?

CLA is een supplement dat door veel sporters wordt gebruikt ter aanvulling op hun voedingsschema. CLA bevat een essentieel onverzadigd vetzuur wat geconjugeerd linolzuur heet. 3x woordwaarde! CLA is geen hocuspocus maar een natuurlijke stof die in de magen van graasdieren ontstaat door fermentatie (het omzetten van biologische materialen met behulp van bacteriën, celculturen of schimmels). Maakt ons lichaa dat niet aan dan? Nee, maar we krijgen het wel binnen doordat wij het vlees van deze graasdieren (lees: koeien, schapen) binnenkrijgen.

cla front resized

Wat is de werking?

Uit onderzoeken is gebleken dat het gebruik van CLA gepaard gaat met een toename van spiermassa en afname van lichaamsvet. Onderzoeken waarbij de proefpersonen geen trainingsschema volgden spreken elkaar enigszins tegen maar bij de personen die naast het gebruik van CLA wel trainden is dit wel zichtbaar.

Wil je meer info over CLA? Check dan dit artikel eens met alle daarbijbehorende bronnen. PS: heb je ven? 😉

 

Acetyl L-Carnitine

Als je er al wel eens van hebt gehoord kan het ook zijn dat je wel eens van Carnitine Tartraat hebt gehoord. Het verschil? Tartraat is goedkoper dan deze Acetyl L-Carnitine en minder puur. Door directe inkoop heeft BodyLab voor een prima prijs een beter product.

lcarnitine front crop

Wat is het?

Acetyl L-Carnitine is een van de drie soorten Carnitine. Voor diegene die het interessant vind; L-Carnitine & D-Carnitine zijn de andere twee vormen. Carnitine speelt een belangrijke rol in de energieproductie van ons lichaam en is dan ook in bijna elke cel daarvan te vinden.

Wat is de werking?

Het gebruik van Acetyl L-Carnitine bevordert de cognitieve functies van ons lichaam en verhoogt daarmee de mentale aandacht en energie. Daarnaast levert het een positieve bijdrage aan de stofwisseling en gewichtverlies.

 

F-Burner

Wat is het?

Deze lijkt me niet zo lastig. F-Burner staat natuurlijk voor Fat Burner en dat laat zich makkelijk vertalen. Deze fat burner zocht voor een stimulerende werking door een combinatie van cafeïne en groene thee extracten.

fburner front crop

Wat is de werking?

Voor zowel vetverlies als een trainingsbooster kun je dit product gebruiken. Verdwijnt je vet met het gebruik van dit supplement als sneeuw voor de zon? Ga je mij vertellen dat dit niet werkt terwijl je je vreetbuien blijft houden en driemaal daags bij de MacDonalds eet? Nee.

Een fat burner, plus de andere twee producten, zijn een goede aanvulling op je levenspatroon als dat al een beetje in orde is. Het heet niet voor niks een supplement, iets dat je toevoegt. Doe je dat wel? Dan zul je zien dat een fat burner je inderdaad veel kan helpen! Je verbranding zal hoger liggen en door de cafeïne krijg je een goede energie rush.

 

Worden we nu binnen 2 weken zo droog als
Simeon Panda of Michella Lewin?

3 Tips:

 • Stel realistische doelen en gebruik bovenstaande producten als supplement, niet als wondermiddel zonder de rest van je leefpatroon op orde te hebben.
 • Hou je aan de voorgeschreven doseringen. Meer is niet altijd beter!
 • Meet! Maak foto’s, meet je vetpercentage of zoek een andere manier om jouw progress te tracken.

 

Wat vind ik van deze combinatie?

Ik was al een tijdje bekend met deze producten en gebruik het richting de zomer wanneer ik ga cutten. Mijn voedingspatroon pas ik langzaam aan waardoor ik minder kcal mag consumeren, trainingsschema gaat lekker en met wat supplementen geef ik dit een extra boost.

Ik zal over een aantal weken een update plaatsen op de blog met mijn progressie daarin zodat jullie kunnen zien wat bovenstaande supplementen van BodyLab in combinatie met mijn voedings -en traingsschema heeft uitgehaald!

Hebben jullie vragen? Stel ze gerust!

Bekijk je liever de productpagina’s van BodyLab? Zie hieronder!

Megadeal #8

CLA

Acetyl L-Carnitine

F-Burner

 

 

eatclean-bodylab-500x500px

 

 

 

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

6 Responses

 1. Sander

  Jammer. Ik had een echte review verwacht ipv een opsomming van de bestanddelen van de stack en de werking van die bestanddelen. Dit is meer een vooraankondiging van een review.

  Reply
 2. Marvin

  Kan inderdaad een goede toevoeging zijn op je eetpatroon. In combinatie met een goed trainingsprogramma + calorietekort zal het ondersteunend werken bij het verliezen van vet. Zijn geen wondermiddelen, zoals sommigen misschien wel verwachten…

  Reply
 3. Mandy

  Inmiddels zijn we bijna een maand verder, is al duidelijk wanneer de updaten geplaatst zal gaan worden? Ben heel benieuwd!
  Zelf ook net begonnen.

  Reply
 4. Isabelle

  Ik heb een klein vraagje over die fat burner capsules. Er staat dat je er 3 per dag moet nemen maar omdat er cafeïne in zit wil ik dit liever niet in de avond nemen omdat ik dan niet meer kan slapen. Werken deze pillen ook als je er 2 per dag neemt of is dan het effect aanzienlijk minder?
  Groetjes,
  Isabelle

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.