Zoals jullie misschien op mijn Instagram al hebben gezien heb ik laatst de appeltaart van Body&Fitshop gemaakt. Een aangename verrassing en een goede vervanging van de reguliere appeltaart!

Maar wat is er dan speciaal aan deze appeltaart mix? Als je de voedingswaarden vergelijkt met een normale appeltaart zal je zien dat er minder suiker in zit, want aan de mix is geen extra suiker toegevoegd en er zitten meer eiwitten in. Ook is de taart lager in vet en hoger in vezels. Een soort van verantwoord dus, maar het blijft een cheat/treat.

image

Aan de slag!

Om de appeltaart te maken moet je het volgende in huis hebben: 1kg appels, suiker, rozijnen, kokosolie water en ei. Ik heb bruine basterd suiker gebruikt in plaats van kristal omdat ik dat lekkerder vind. Ook zou je bijvoorbeeld de kokosolie kunnen vervangen voor roomboter of iets anders maar dat zal je dan wel moeten doorrekenen in de macro’s.

Het deeg: eitje! In een kom doe je de inhoud van het pakje, je voegt de kokosolie, het water en 3/4 van het ei toe en kneden maar. Op de verpakking zijn ze vergeten te vermelden dat het water bij de mix moet, ik heb daarom eerst een tijd lopen kneden en het werd maar geen mooi deeg, toen ik het water er bij deed werd dat het wel. Dan weet je dat alvast.

Vervolgens neem je 3/4 van het deeg en daarmee bedek je de bodem en wanden van je springvorm. Vet de springvorm wel even in van te voren, ik heb dat gedaan met de kookspray van B&F.

Vervolgens schil en snij je een kilo appels in stukjes/partjes. Doe de partjes in de kom waar het deeg in zat, doe er rozijnen, kaneel en wat suiker bij. De verpakking zegt 50 gram suiker maar ik had iets minder gedaan. Even goed mengen en daarna kan het de springvorm in.

Met het 1/4 deeg wat je apart hebt gehouden maak je nu de bovenkant af, maak er wat leuks van! Je kan het simpel houden zoals ik heb gedaan maar je kan bijvoorbeeld ook nog met steekvormpjes gaan werken of weven of… zo gek als je het zelf wilt maken.

image

Dan is de taart klaar om de oven in te gaan. Een uurtje op 160 graden. Je huis ruikt daarna helemaal lekker naar appeltaart. Tijd om vrienden uit te nodigen!

Conclusie: de appeltaart is heerlijk! Mijn testpanel was dik tevreden.

image

imageBenieuwd naar de appeltaart mix? Bekijk of bestel hem hier!

Smakelijk eten & genieten!

 

About The Author

Mike Snijder
Blogger

Geen bodybuilder maar wel bezig met body builden. Koken vind ik leuk maar het moet niet te lang duren. 80/20 voeding. Positief en vol motivatie.

2 Responses

  1. Marvin

    Lekker! Ik heb zelf ook nog zo’n pak Appeltaart mix van Body en Fitshop staan. Kom er maar niet aan toe om die taart te maken…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.