Vandaag review ik voor jullie de 100% pure Whey Isolaat; ook wel het meest zuivere eiwitpoeder van Bodylab. In deze review bekijk ik de samenstelling en beoordeel ik de smaak en het gebruiksgemak.

 

Toevoeging redactie:
Bekijk hier de labtest waaruit blijkt dat dit product daadwerkelijk zo’n hoog eiwitpercentage bevat als wordt beweerd. 

 

Wat zegt Bodylab over de 100% pure whey Isolate

“De naam zegt het al 100% isolaat, pure kwaliteit. Zo goed als helemaal vrij van vet en lactose en een eiwitpercentage van maar liefst 93%. Je bent dus gegarandeerd van kwaliteit en een gecontroleerde hoogwaardige bereidingsmethode”.

Whey concentraat en whey isolaat? Wat is het verschil?
Veel mensen zullen zich afvragen wat nu precies het verschil is tussen whey concentraat en whey isolaat. Nou, eiwitpoeder bestaat uit weiproteïnepreparaat. Een weiproteïnepreparaat is eigenlijk geconcentreerd eiwit dat geproduceerd wordt uit wei (whey). Afhankelijk van de mate van opzuivering kun je dit preparaat onderverdelen in weiproteïne-isolaat (>90% eiwit) en weiproteïne-concentraat (29%-89% eiwit). Weiproteïne-concentraat bevat dus een aanzienlijk minder hoog percentage eiwitten dan de isolaat-variant.

Waarom whey isolaat?
Het eiwitpoeder van Bodylab dat ik nu review is dus zoals je in de eerste alinea kon lezen 100% isolaat, wat inhoudt dat dit de meeste zuivere eiwitvariant is met een eiwitpercentage van 93% (neutrale variant). Tevens bevat whey-isolaat minder vet en minder lactose per maatschep. Ideaal dus als je gevoelig bent voor lactose.

Samenstelling
Natuurlijk kan ik blijven praten over het verschil tussen isolate en concentrate, maar de rest van de samenstelling is natuurlijk net zo belangrijk.

BL24-declaration-whey-isolate

In de productomschrijving staat een eiwitpercentage vermeld van 93% bij de neutrale variant en 91% bij de smaak-variant. Per 100 gram bevatten de beide varianten 1.0g verzadigd vet en 3.0g suikers. Belangrijke aminozuren zijn Isoleucine 5.7g, Leucine 10.1g, Lysine 9.3g, Valine 5,4g, Threonine 7.0g, Tryptofaan 1.7g.

De smaak
Ook de smaak is niet geheel onbelangrijk. Ik heb de vanille smaak en eerlijk is eerlijk, jummie! Misschien ben ik niet echt de juiste persoon om de smaak te beoordelen aangezien ik altijd lactose vrij eiwitpoeder heb, waarvan je al gaat hoesten als je het alleen al ruikt. Ik deed de eiwitpoeder dus ook alleen door een smoothie of door mijn ontbijt, aangezien het anders niet te drinken was. Het eiwitpoeder van Bodylab is een fijne toevoeging aan mijn havermout en maakt het net wat zoeter door de vanille-smaak. Ook is het als shake goed te drinken.

Gebruiksgemak
Lucky us, want we hoeven geen cocktail shake capriolen uit te halen om dit eiwitpoeder te mengen. Een paar keer schudden en je bent ready to drink.

Eindoordeel:
Qua samenstelling, smaak en gebruiksgemak vind ik dit een hele fijne eiwitshake. Vooral voor mensen die gevoelig zijn voor lactose is dit een aanrader. De emmer is vierkant, waardoor hij makkelijk in je keukenkastje past. De prijs van deze eiwitshake is €39,90 (2kilo) en is verkrijgbaar via deze link!

 

Review: 100% Pure Whey Isolaat van Bodylab
Smaak8
Voedingswaarden8.5
Service8
Prijs8.5
8.3Overall Score
Reader Rating: (1 Vote)
9.1

About The Author

Blogger

One Response

  1. Marvin

    Inderdaad een goede eiwitshake voor mensen die lactose slecht verdragen. Die emmers van Bodylab zijn ook altijd wel handig 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.