Als havermoutverslaafde vond ik het tijd worden voor een nieuw ontbijt. In de ochtend eet ik maar weinig eiwitten, dus zocht ik voor een lekker en eiwitrijk alternatief met goede voedingsstoffen. En dat werd eigenlijk heel simpel: granola. Met de nodige vetten uit de noten en kokosolie, eiwitten uit pompoenpitten en kwark, en langzame koolhydraten uit de havermout.

granola

Ingrediënten voor 26 porties van 25 gram:

  • 250 gram havermout
  • 200 gram noten naar keuze
  • 100 gram pompoenpitten
  • 100 gram kokosolie
  • 2 eetlepels kaneel of koekkruiden
  • (eventueel nog wat honing om het iets zoeter te maken)

Verwarm je oven voor op 200 graden. Doe de havermout en pompoenpitten in een beslagkom. Hak de noten in grove stukken en voeg bij de havermout. Smelt in een pannetje op laag vuur de kokosolie (en eventueel honing), maar laat het niet koken. Giet het mengsel in de beslagkom en schep het door de havermout met noten en pitten. Voeg de kaneel of koekkruiden toe. Verspreid nu alles over een bakplaat met bakpapier, en bak de granola ongeveer 15 minuten. Vergeet niet om de 5 minuten even om te scheppen, zodat ook de onderste laag krokant gebakken wordt. En je huis gaat er ook nog eens heerlijk van ruiken!

Tip: Eet je granola met magere kwark om extra eiwitten binnen te krijgen!

(Per portie van 25 gram: 143 kcal, 11 gram vet, 7 gram koolhydraten, 4 gram eiwit, 1 gram suiker en 1,5 gram vezels)

 

Sports female NL 011015 - 250615 336x280

 

About The Author

Esmee Trouw
Blogger

Fitness en gymnastics junkie, food lover, running en yoga newbie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.