Na zes weken van training was het moment eindelijk daar! De wekker stond om 03:00 sharp en ik vertrok in alle vroegte naar Schiphol om daar de vlucht van 07:00 naar Zürich te nemen met als eindbestemming ”The Mountain Festival”. Na een vlotte vlucht, kwijtgeraakte koffers en een boom die de weg versperde wisten we het zeker; dit weekend gaat ons avontuur opleveren! 

Bij aankomst werd ik samen met mijn reisbuddies van INTERSPORT Nederland vriendelijk ontvangen door The North Face en zagen we onze crib voor dit weekend inclusief slaapmatje, slaapzak en een toffe outfit. Na wat gegeten te hebben was het tijd voor de eerste activiteit en daarbij hielden we het niet droog!

 

Rafting
We vertrokken met de bus naar een locatie op zo’n 20 minuten van ons base camp, kregen uitleg over deze activiteit, een dikke wetsuit en een hoop enthousiasme van de gidsen. We voelden dat we er klaar voor waren en konden niet wachten om deze alpine-river te mogen bestrijden!

Met drie teams van 4 rafters plus een captain stapten we na de safety uitleg in onze raft en bestreden deze mooie rivier. Het was ongelofelijk lastig om geconcentreerd te blijven met een bizar mooie omgeving. Het raften bood ons uitdaging, plezier en een herinnering die ik nooit zal vergeten. Daarnaast ook bevroren handen en een lekkere duik in een prachtig meer. Thanks to die wetsuit, haha!

 

Climb!
Na een nacht in de barre kou die ik overigens niemand toewens was het tijd voor de activiteit waar ik voor kwam; klimmen! We reden naar een plek toe met een hoop steile rotsen, hesen ons na de uitleg in een tuigje en klauterde naar de plek waar het zou gaan gebeuren.

De hoogte, de frisse wind en het prachtige uitzicht maakte deze activiteit tot een belevenis die ik iedereen zou aanraden. Hoogtevrees, of iets dat daarop lijkt, is geen pretje maar wel een stuk beter te bestrijden als je naar de omgeving kijkt. Het klimmen ging goed, was zwaar en vergde uiterste concentratie. Met puntige, ietwat grappig uitziende, schoenen kon je je voeten op de kleintjes richels van de rotswanden vastzetten en proberen om jezelf omhoog te klimmen.

Ik kwam aardig ver, maar moest toch opgeven toen het me te hoog werd. Ik keek nog even om naar de prachtige omgeving en besloot toen dat het voor nu genoeg was. Het was genieten, mezelf uitdagen en vooral weer lekker toen ik was afgedaald. Dat gedeelte vond ik overigens nog enger, haha!


PARTY!
Na een meer dan goede avondmaaltijd was het tijd voor muziek, socializen en vooral genieten! Waar kun je tegenwoordig nog een plek op aarde vinden waar je je telefoon aan een random stopcontact legt zonder dat deze enkele uren laten gejat blijkt te zijn? Nou, hier dus!

We hebben prachtige mensen leren kennen, genoten van de sfeer die daar heerste en natuurlijk helemaal één geworden met de omgeving. Was dat alles? Nope, more to come!

 

Sunrise hike at 6 o’clock
Als nachtdier is wakker zijn om 05:00 uur niet altijd een probleem. Tenzij het door je wekker is, haha! We hadden ons ingeschreven voor de ”sunrise hike” waarbij we om 5 uur opstonden en om 6 uur de duisternis introkken om bij dageraad te genieten van de mooie omgeving. Aan de mooie omgeving was niks gelogen, zo ook niet aan de vroegte haha.

Het lopen in een groep, elkaar helpen wanneer het zwaar wordt en socializen is te gek. Door zo met elkaar op te trekken, leer je andere mensen en de levenswijzen goed kennen en is naar mijn mening, onbetaalbaar. Man, wat was dit tof!

Back home!
Na de sunrise hike genoten we van het uitzicht en besloten we met de kabelbaan naar boven te gaan om nog een laatste keer van het uitzicht te genieten. Op zo’n 2.000 hoogte stikte het van de paragliders, basejumpers en andere outdoorliefhebbers.

Nadat we onze tent hadden opgeruimd, koffers hadden gepakt en onze gear weer hadden opgeladen werden we opgepikt door een taxi. Dit keer geen omgevallen bomen, maar een flinke file die onze trip wat spannender leek te maken. Gelukkig haalden we onze vlucht met gemak, kochten we nog een pizza van €20 euro (normaal daar…) en vlogen we terug naar ons koude kikkerlandje. Al heeft dat laatste voor mij nu een andere betekenis gekregen, haha.

Tips
Naar een outdoorfestival gaan zonder training zou ik niet aanraden, maar ik wil je vooral niet ontmoedigen! Ben jij fit, liefhebber van sport en/of outdoor en lijkt het je tof om eens naar een outdoor festival te gaan? Ik zeg DOEN!

Wel heb ik nog wat tips voor je om je verblijf zo plezierig mogelijk te maken!

  • Neem een slaapzak mee en doe daarin niet te veel kleren aan. Het klinkt gek, maar in je onderbroekje zal je het warmer hebben dan met 3 broeken en 26 truien over elkaar.
  • Zorg voor goede kleding die past bij de omstandigheden. In mijn geval was dat warme, wind -en waterdichte kleding van The North Face die ik bij INTERSPORT shopte. Daarnaast zijn een muts en handschoenen, niet geheel verrassend, bijna noodzakelijk! Voor de trainingen en het festival kocht ik o.a. items van de nieuwe Mountain Athletics lijn van The North Face.
  • Zorg ervoor dat je een bidon meeneemt inclusief voldoende water. Daarnaast is het aan te raden om altijd wat krachtvoer mee te nemen. Bergbeklimmen, raften en hiken zijn nu eenmaal activiteiten die erg veel van je lichaam vragen!
  • Neem niet te veel of te weinig mee tijdens je hike! Niemand wil met 25KG urenlang lopen en dit zal je uiteindelijk duur komen te staan!
  • Staat er een moeilijkheidsniveau aangegeven bij een activiteit? Vraag dan aan een pro wat voor jou raadzaam is. Niemand wil na een uur afhaken met blessures omdat je dingen doet die je eigenlijk niet aan kunt, toch?
  • Laatste: raak niet teveel afgeleid door die mooie views! Tenzij je met een faceplant wil eindigen op een rocky road.

 

WIN!
Zoals je weet en hebt kunnen zien in mijn vlogs, ben ik voor deze outdoor uitdaging extra gaan trainen. Onder andere samen met The North Face trainer; Ronny van de Ven (check hier de vlog). Wil jij ook samen met jouw sportbuddy een unieke training winnen met Ronny in de Vondelgym? Inclusief outfit van The North Face, klimclinic én healthy lunch voor jullie beiden? Wees dan snel, want je kunt tot morgen 20 september meedoen.

Wat moet je doen?
Deel dus voor 20 september jouw trainingsfoto of -video op Instagram en vertel @intersportnl voor welk outdoor doel jij traint met #trainmeemetintersport en wie weet zie ik je daar! 
Echt doen want dit is jouw laatste kans om mee te doen!

Meer info? Check dan hier alle informatie!

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.