Afgelopen zondag was het zover: alweer de 33e editie van de Dam tot Damloop! De Dam tot Damloop 2017 waar wij met ons team voor waren uitgenodigd door partner van de Dam tot Damloop ”Europcar Nederland”. De run waar wij ons met ons team op hebben voorbereid en wat we eerder al met je deelde. Benieuwd hoe het ons verging? Read along!

Zoals je in onderstaande video kon zien huurden wij eerder tijdens onze training een grote bus bij Europcar Nederland, reden naar het Joe Mann bos in Best (vlakbij Eindhoven) en gaven onszelf daar een trainingsboost! Hardlopen geeft je het gevoel van vrijheid, precies het gevoel ervaar je met een huurauto van Europcar. Check de video hieronder eventjes als je meer van onze training wil zien en vergeet vooral niet verder te lezen hoe deze run en de 16 lange kilometers ons vergingen!

1,2,3 GO!
Het startsignaal klonk, de benen voelden nog fit aan en we vertrokken als team richting de Peperstraat in Zaandam. Met nog 10 Engelse mijlen, oftewel 16 kilomter, zou het een enorme uitdaging worden voor ons als niet typische hardlopers. Maar hey, die uitdagingen gaan wij nooit uit de weg!

Sfeer
Ondanks de zware inspanning konden we toch genieten van de heerlijke sfeer die er hing, de trommels in de tunnel en de kinderen die ons high fives gaven langs de kant. Wat blijft zo’n event toch wat losmaken en wat is het mooi dat sport zo verbroedert.  Yes, cliché maar daarom ook zeker waar!

Laatste loodjes
Inmiddels waren we al opgesplitst en liep iedereen op zijn eigen tempo richting de finish. Het was voor ons een overwinning op onszelf, een mijlpaal en vooral een mooie ervaring. Of het zwaar was? Dat is het altijd en daarom ook ontzettend veel respect voor iedereen die deze uitdaging is aangegaan.

Ken je dat gevoel dat je de finish ziet, bijna kunt ruiken en de laatste meters er uit wil persen met een versnelling? Ken je dan ook dat gevoel dat blijkt dat je dan een stukje parcours over het hoofd hebt gezien en nóg 500 meter moet? Ask Mark & Ingèr haha!

 

Special thanks to!

Wij willen natuurlijk de organisatie onwijs bedanken aangezien alles echt top geregeld was op deze feestelijke dag. Daarnaast willen we natuurlijk Europcar Nederland bedanken voor de chille bus die we gebruikten voor onze gezamelijke training!

Europcar Nederland volgen op Facebook? Check het hier!

Heb jij de Dam tot Damloop 2017 ook gelopen? Let us know & wie weet zien we je volgend jaar weer!

 

 

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.