Deze cupcakes zijn heerlijk om mee te ontbijten, en altijd lekker als tussendoortje 🙂

 

Ingrediënten:cupcake

  • 125 gr gierst
  • 380 ml amandelmelk
  • 1 tl vanille poeder
  • 1 tl stevia
  • 125 gr quinoa
  • 125 gr havermout
  • 3 el rood fruit sap
  • 75 ml rijstolie
  • 250 gr blauwe bessen

Meng in een pan de gierst met de amandelmelk, vanille en stevia. Breng het mengsel op zacht vuur al roerend aan de kook en kook de gierst in ongeveer 25 minuten gaar. Verdun de gierstpuree eventueel met nog een scheutje amandelmelk.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de quinoa in een pan met 250 ml water in een kwartiertje gaar. Meng de gekookte quinoa in en kom met de havermout, rood fruit sap en rijstolie en kneed het tot een soepel deeg.

Verdeel het deel in gelijmde porties in een muffinvorm. Druk deze in de holtes van de muffinvorm uit, zodat de bodem en zijkant bekleed zijn met een dun laagje deeg.

Schep in elke holte 2-3 el gierstpuree en strijk het glad. Meng de blauwe bessen met wat rood fruit sap en schep het op de gierst. Doe de muffins voor 20-25 minuten op de oven. Laat ze eerst afkoelen voordat je ze gaat eten.

 

Enjoy!

About The Author

Elise Groenheijde

Health, Food & Fitness lover. Wil personen inspireren voor een gezonde lifestyle. Live Love Eat Healthy.

Leave a Reply

Your email address will not be published.