Hoi!
cheesecake
Kwarktaart, daar kan je toch geen nee tegen zeggen? Hoeft ook niet!
Deze versie zit vol met proteine en is volledig vrij van toegevoegde suiker. Yes!
De ingredienten zijn:
  • 7 grote eetlepels havermout
  • 4 scoops + 0.5 scoops wheypoeder (ik gebruikte Vanille Smart Protein van de Body&Fitshop
  • 3 eetlepels olie naar keuze
  • 1 ei
  • 500 gram 0% vet kwark
  • 400 ml water
  • 250 gram fruit naar keuze (ik gebruikte bevroren Zomerfruit van Albert Heijn)
  • 5 gelatine blaadjes
Zo maak je deze bodem:
Verhit de oven op 190C. Meng de havermout met de halve schep proteinepoeder. Voeg het ei en de olie toe. Verdeel over een springvorm (met bakpapier op de bodem). Bak in de oven voor 15 minuten totdat hij goudbruin en knapperig is.

Zo maak je de vulling:
Mix de kwark met de 4 scheppen eiwitpoeder en 400 ml water.
Kook het fruit zachtjes in een steelpannetje en voeg de gelatine toe (laat de blaadjes eerst 5 minuten in koud water weken, zoals de verpakking zegt). Meng nu de kwark met het fruit. Verdeel over de taartbodem en laat de kwarktaart een nachtje opstijven in de koelkast.

Versier de bovenkant naar eigen smaak! Met fruit, kokosrasp of nog meer kwark. Wees creatief!

Geniet!
X,
Roos
Voedingswaarden voor 1 groot stuk: 176kcal / 15.3g eiwit / 14.5g koolhydraten / 5.9g vet
Het idee van een gezonde kwarktaart kwam van Carmen’s blog.

About The Author

Roos Kranenburg

Ik ben vorig jaar 12 kilo afgevallen door te trainen met zware gewichten en gezond te eten. En ik vind het heerlijk! Nu werk ik aan een nog fitter, sterker lijf. Ik ben er al-tijd voor in om iets nieuws te proberen!

5 Responses

  1. Chris

    Kan dit ook zonder whey poeder gemaakt worden en moet ik dan een ander ingrediënt toevoegen om de textuur te behouden?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.