Sayy whaatttt?! Ok√© mijn liefde voor pindakaas was bij jullie waarschijnlijk niet onbekend. Mocht je het nog niet weten, I loveee pindakaas!ūüėć Maar nu is er dus ook een variant op de markt met extra eiwitten erin. Daar word ik blij van! Nouja dat hoop ik tenminste, even testen dus maar.

protein penut butter

Wat is het precies?
Pindakaas met extra eiwitten, duhh.. Maar hoe dan?! Ze hebben dus whey isolate toegevoegd aan de pindakaas. Daardoor komt het aantal Eiwitten op zo’n 36gram per 100 gram pindakaas. Ter vergelijking, in 100gram Calv√© pindakaas zit zo’n 21gram eiwitten. Naast het hogere gehalte aan eiwitten zijn er nog een aantal voordelen aan deze pindakaas, hij is lager in vetten dan de gebruikelijke (ik ga hier weer even uit van Calv√©) en dat maakt hem uiteindelijk ook lager in kcal. Wel is hij hoger in koolhydraten. Voor alle duidelijkheid zal ik ze hieronder even netjes naast elkaar zetten, kun je het zelf vergelijken.

 

Voedingswaarden Protein peanut butter(per 100gram)

Energie 536kcal

Vet 39,2 gram
Waarvan verzadigd 5,7gram

Koolhydraten 20,3
  Waarvan suikers 4,8 gram

Eiwitten 36,2 gram

Zout 0,06 gram

 

Voedingswaarden Calvé naturel pindakaas(per 100gram)

Energie 664kcal

Vet 58 gram
Waarvan verzadigd 8,5 gram

Koolhydraten 11 gram
       Waarvan suikers 6,4 gram

Eiwitten 21 gram

Zout 0,55 gram

 

 

Smaak/textuur
De smaak is goed, gewoon pindakaas. Wel lijkt het ietsje droger dan de normale pindakaas en een klein beetje korrelig. Dit kun je wel iets verminderen door het potje goed door te roeren, de olie gaat namelijk bovenop ‘drijven’. Mocht je een beetje lui aangelegd zijn kun je het potje ook op z’n kop zetten in de kast;)
Naast de naturel pindakaas zijn er ook nog andere smaken, namelijk: coconut en chocolate. Kokosnoot en pindakaas leek mij een hele rare combi, geen idee waarom. Maar die was dus echt verrassend lekker! De chocolade versie is ook goed te doen, maarja wat niet met chocolade. Deze laatste 2 zijn wel wat zoet, hier moet je dus van houden.

Prijs
Voor 1 potje (400 gram) betaal je ‚ā¨9,99 euro.¬†Voor de combinatie van 3 potjes betaal je ‚ā¨29,99 euro
Redelijk prijzig dus, klein nadeeltje.

Conclusie?
Fijne voedingswaarde. Leuk dat er verschillende smaken zijn. Het blijft natuurlijk wel een pot pindakaas, door deze te eten ipv de normale zul je niet ineens super gespierd worden. Zeker leuk om een keer te proberen, je moet er alleen qua prijs wel iets meer voor over hebben.

 

Waar kun je deze pindakaas vinden? Hierrr!

About The Author

Maartje Havermans

Gewichtsconsulente. Verloor zelf 23 kilo door gezond te eten en sporten. Wil iedereen ervan bewust maken dat gezond eten niet saai hoeft te zijn.

One Response

  1. Marvin

    Ik ben ook gek op pindakaas, maar dan vind ik deze varianten toch echt wat te duur.
    Dan ben ik ook wel gelukkig met mijn pot Calv√© pindakaas met nootjes ūüėČ

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.