Bij taco’s denk je (althans ik) niet zo snel aan tonijn. Maar toch is de combinatie verrassend lekker.

Ooit kwam ik tijdens mijn zoektocht naar nieuwe recepten op een site waar een moeder haar peuter het avondeten liet bedenken. Maar hoe kan een peuter complete recepten verzinnen hoor ik je denken. Nou… moeders vroeg de peuter wat hij wilde eten, dan riep hij wat ingrediënten en dan probeerde zij daar een recept van te maken. Nu ben ik geen peuter en woon ik niet meer thuis bij mijn moeder, maar ik heb Google. Google is mijn moeder in dit verhaal. Ik typ in waar ik zin in heb die dag en zie wel of er wat lekkers uit komt.

Dit keer had ik dus zin in, je raad het al… taco’s en tonijn. Dus dat typ ik in en voilà! Google bedankt! Het nadeel was dat ik alleen een plaatje vond. Dit plaatje kwam van de menukaart van een restaurant en ik moest dus zelf gaan verzinnen welke ingrediënten er gebruikt waren. Ik heb er het volgende van gemaakt:

taco

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor volgens de verpakking van de taco schelpen. Doe deze daarna in de oven. Tijdens het wachten tot de oven warm is en de taco’s klaar zijn pak je 3 kommen:

Kom 1:
Snij een tonijnsteak (a 200gr) in kleine stukjes en doe dit in de kom. Mix de stukjes met wat paprikapoeder en Flavorking Sassy Spicy (als je dat niet hebt wat chilipoeder), een heel klein beetje sojasaus en citroensap.

Kom 2:
Snij een halve avocado in kleine stukjes. Mix deze met 2 fijn gesneden bosuitjes, 2 eetlepels mayonaise (light, mager, wat jij wilt), citroenschil en een wat citroensap.

Kom3:
Meng 2 eetlepels mayonaise met Flavorking Sassy Spicy, voor een cocktailsaus effect (want het is zonde om los cocktailsaus te halen voor dat kleine beetje wat je gebruikt)

En als laatst snij je een tomaat in fijne blokjes. Bouw daarna je taco’s op zoals op het plaatje!

Smakelijk eten!

 

Heb jij ons boek al gezien?

 fit dutchies - gewoon is fit genoeg

About The Author

Mike Snijder
Blogger

Geen bodybuilder maar wel bezig met body builden. Koken vind ik leuk maar het moet niet te lang duren. 80/20 voeding. Positief en vol motivatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.