Een tijdje geleden werden wij blij verrast door de resultaten van de bloeddrukmeter van OMRON. De afgelopen dagen probeerden wij OMRON’s HeatTens; een apparaat dat door middel van elektrostimulatie zorgt voor verlichting van pijn zonder medicatie. Hoe deze veilige oplossing precies werkt? Dat vertellen we je in deze review samen met de warmetherapie die dit apparaatje ook rijk is!

Wat is elektrostimulatie en hoe werkt het?

Ons lichaam heeft diverse soorten gevoelige zenuwvezels die door de OMRON HeatTens worden gestimuleerd om een pijnstillend effect te veroorzaken. Deze TENS-technologie (transcutane elektrische zenuwstimulatie) die is verwerkt in de OMRON HeatTens biedt een veilig oplossing voor pijnbestrijding in spieren en gewrichten in combinatie met warmtetherapie.

Nu hoor ik je denken; elektriciteitsschokken? De elektrische pulsen die de HeatTens gebruikt zijn vergelijkbaar met bio-elektriciteit, oftewel je natuurlijke lichaamselektriciteit. Eigenlijk gebruik je deze technologie dus als zenuwstimulator om het lichaamseigen pijnverlichtingsmechanisme in werking te stellen.

OMRON HeatTens

De OMRON HeatTens kregen wij van Coolblue en werd geleverd met 2 elektroden die je kunt aanbrengen op je lichaam. Met de handig te gebruiken besturing kun je kiezen uit 3 verschillende programma’s en 20 standen. Hierbij dien je eerst te kiezen voor een warmte -en TENS combinatie waarna je de warmte-instelling en een massagemodus selecteert. De intensiteit kun je altijd nog aanpassen terwijl de behandeling bezig is. Daarnaast kun je ook nog aangeven op welk lichaamsdeel de massage zich moet focussen waarna je de elektroden op deze plek aanbrengt. Easy, toch?

Ben je benieuwd naar de handleiding om te zien waar je de pads moet opplakken voor specifieke pijnbestrijding van bijvoorbeeld je rug of kuiten?  Bekijk deze dan op deze pagina!

Waarvoor te gebruiken?

De OMRON HeatTens heeft dus meerdere programma’s en met de negen verschillende spiergroepen die je kunt aanklikken op de console kun je gericht gebruik maken van dit apparaat. Zo kun je onder andere je schouders, (onder)rug, bicep, bovenbeen en kuiten laten profiteren van de TENS-technologie.

Verder is dit apparaat geschikt voor jou om aan je herstel te werken wanneer je sporten uitoefent die fysiek erg zwaar zijn voor je lichaam zoals hardlopen. Daarnaast gebruik ik de HeatTens zelf na mijn voetbal -en krachttrainingen om te ontspannen en beter te herstellen. De HeatTens is daarnaast ook geschikt wanneer je om medische redenen last hebt van spieren en gewrichten.

Investering

Gezondheid is belangrijk en kun je eigenlijk niet kopen. Bepaalde zaken om blessures te voorkomen en/of te verhelpen natuurlijk wel en de OMRON HeatTens is daar een mooi voorbeeld van. Via Coolblue.nl kun jij de OMRON HeatTens nu met een mooie aanbieding aanschaffen en dat vinden wij een mooie prijs voor een apparaat dat daadwerkelijk doet waarvoor het is ontworpen. Benieuwd naar de aanbieding? Check hem hier!

Onze mening

Zorgdragen voor ons lichaam is iets wat erg belangrijk is, maar waar we niet altijd mee bezig zijn. Voor fanatieke sporters is het belangrijk om de spieren ook rust te geven en om aan je herstel werken. Bij overtrainen kunnen pijntjes en blessures ontstaan en daar zijn wij natuurlijk niet blij mee. Voorkomen is beter dan genezen en vandaar dat wij blij zijn met een optie zoals OMRON HeatTens.

Het apparaat is makkelijk in gebruik en met de handleiding, de productpagina op Coolblue.nl en onderstaande video moet je daar zeker uitkomen. Na het een aantal keer gebruikt te hebben, merkten we wel degelijk verlichting van pijn. Zelf vind ik het erg prettig om dit, zoals eerder aangegeven, na een hardloopsessie of een voetbalwedstrijd te gebruiken. Ik merk hierbij dat ik redelijk tegen de max van mijn kunnen presteer en dat herstel dan belangrijk is.

Los van de praktische zaken voelt het niet onaangenaam en ben je zelf in charge met de console waarmee je de intensiteit kunt bepalen. De afwisseling tussen fijne warmte en de TENS-technologie met kleine schokjes is erg fijn. Je voelt geen schokjes, maar merkt wel dat je spier zich samenspant en dat is interessant om mee te maken!

 

Benieuwd naar meer informatie?
Check hier de productpagina voor meer informatie!

 

 

Pijn verlichten met elektrostimulatie?
Gebruiksgemak8.5
Functionaliteiten9
Design7.5
Prijs8
Service9
8.4Overall Score
Reader Rating: (1 Vote)
9.7

About The Author

Jordi Sloots
Founder

Internetgekkie achter Fit Dutchies die leeft op burgers en daarom naar de gym gaat. Ik hoop jullie op een realistische manier te inspireren én te motiveren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.